Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ανοιχτά της Λιβύης η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος»

Ανοιχτά της Λιβύης πλέει η Eλληνική φρεγάτα «Λήμνος» με πλήρωμα 12 πάνοπλους βατραχανθρώπους, έτοιμη να παράσχει τη βοήθειά της σε νηοψίες κατά ύποπτων πλοίων που ενδεχομένως μεταφέρουν όπλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, την Τετάρτη το πρωί θα γίνει το πρώτο χτύπημα του ΝΑΤΟ ως....
Συμμαχία και όχι ως μεμονωμένες χώρες.
Την ίδια στιγμή οι Ελληνικές βάσεις αλλά και τα Ελληνικά αεροδρόμια είναι σε «κόκκινο συναγερμό» και πλήρη ετοιμότητα για να υποδεχθούν ξένες συμμαχικές δυνάμεις.

Βενιζέλος: «Επικουρικός ο ρόλος μας, δε θα στείλουμε μαχητικά αεροπλάνα»

«Η ελληνική αποστολή θα παραμείνει σταθερή στον επικουρικό της ρόλο στις επιχειρήσεις στη Λιβύη παρά την πλήρη ανάληψη της διοίκησης από το ΝΑΤΟ» επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη που τον επισκέφθηκε το μεσημέρι στο Πεντάγωνο.

«Η Ελλάδα θα συμμετέχει κατά τον τρόπο που είπαμε, χωρίς δηλαδή μαχητικά αεροσκάφη, μόνο με τη φρεγάτα, με το ιπτάμενο ραντάρ και με το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης - αν χρειαστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, από την πλευρά του, τόνισε ότι μετέφερε στον υπουργό την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει οποιαδήποτε άμεση συμμετοχή στις επιχειρήσεις. «Μετέφερα στον κ. υπουργό την έκκληση να μην “πέσει” Άραβας από ελληνικά όπλα. Με διαβεβαίωσε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας είναι επικουρική» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"