Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Χτύπησαν τον «σκληρό» πυρήνα των «Πυρήνων»

Tον «σκληρό» πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» εκτιμούν οι επιτελείς της ΕΛΑΣ ότι εξάρθρωσαν μετά την σύλληψη τα ξημερώματα την Νέα Ιωνία Βόλου και τον Χολαργό έξι ατόμων, πέντε αντρών και μιάς γυναίκας. έξι έξι έξι

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι.... ο Γιώργος Νικολόπουλος, 25χρόνων, ο Νταμιάνο Μπολάνο,24 χρόνων και ο Χρήστος Τσάκαλος, 32 χρόνων,οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετέχουν στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση.
Σε βάρος τους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή:
    Χτύπησαν τον «σκληρό» πυρήνα των «Πυρήνων»
  • Σε τρομοκρατική οργάνωση
  • Για προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή
  • Για έκρηξης κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.
Μάλιστα στο διαμέρισμα της Νέα Ιωνίας, στην συμβολή των οδών Ελλησπόντου και Σαγγαρίου, στο οποίο εντοπίστηκαν οι πέντε από τους συλληφθέντες, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, όλοι νεαρής ηλικίας, βρέθηκε πλήθος όπλων και φυσιγγίων, καθώς και στολές της αστυνομίας.
Από το διαμέρισμα του Χολαργού, στην οδό Ορφέως, προσήχθη ένα νεαρό ζευγάρι ,αλλά, τελικά, συνελήφθη μόνο ο άνδρας. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη ,ενώ στον χώρο στον οποίο διέμεναν, δεν βρέθηκε κάτι το ύποπτο.
Χτύπησαν τον «σκληρό» πυρήνα των «Πυρήνων» Για τους πέντε συλληφθέντες εκκρεμούσαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνταν διότι είχαν βρεθεί αποτυπώματά τους σε διαμέρισμα στην οδό Θεμιστοκλέους στη Νέα Χαλκιδόνα, το οποίο φέρεται ότι χρησιμοποιούσαν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Στο σπίτι στη Νέα Ιωνία Βόλου βρέθηκαν 3 αυτόματα όπλα τύπου καλάσνικοφ,6 πιστολια, 1 περίστροφο, δεκάδες σφαίρες, στολές αστυνομικών και ασύρματοι, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φάροι, ασύρματοι και μέσα μεταμφίεσης όπως περούκες. Επίσης, βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Βόλου.
Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εξετάζονται για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε έκνομες ενέργειες.
Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Νέα Ιωνία Βόλου έγινε περίπου στις τρεις τα ξημερώματα. Περίοικοι ανέφεραν ότι οι ένοικοι διέμεναν εκεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και όπως τους είπαν, είχαν έλθει από την Αθήνα. Ανέφεραν ότι δεν είχαν ότι δεν είχαν ιδιαίτερες επαφές με κανέναν και ότι απέφευγαν τα πολλά -πολλά με τα άτομα της γειτονίας.
Όσον αφορά το ζευγάρι το οποίο συνελήφθη στον Χολαργό, σύμφωνα με τους γείτονες είχε μετακομίσει εκεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και η κοπέλα εργάζονταν περιστασιακά σε καφετέρια της περιοχές. Τόσο αυτή όσο και ο φίλος της, είπαν οι γείτονες, μετακινούνταν με ένα παλιό αυτοκίνητο και ένα δίκυκλο. Τόνισαν ότι ήταν «πολύ ήσυχα παιδιά» ,αλλά δεν είχαν σχέσεις με τους γείτονες.
Στον Βόλο είχε συλληφθεί πέρυσι τον Μάρτιο ένα ακόμη άτομο που έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο Ερρίκος Ράλλης, ο οποίος, εν συνεχεία, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η σύλληψή του έγινε διότι είχε βρεθεί δακτυλικό του αποτύπωμα στο διαμέρισμα της 25η Μαρτίου στο Χαλάνδρι, όπου είχαν συλληφθεί και άλλα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στην ίδια τρομοκρατική οργάνωση.
Μετά τις τελευταίες συλλήψεις οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφονται στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου για τον εντοπισμό ατόμων που ενδεχομένως οργάνωσαν και κατηύθυναν τους κατηγορούμενους, οι οποίοι είναι όλοι νεαρής ηλικίας.
v4.ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"