Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Τι συμφώνησε η Ευρώπη των "27" - Τίποτα δε μας χαρίστηκε!!

Η Ευρώπη θα στηρίξει την Ευρωζώνη, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέροντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει τα περισσότερα μέτρα που προνοεί το Σύμφωνο του Ευρώ. 
Οι ηγέτες είπαν "ναι" στους μηχανισμούς στήριξης, στο Ευρωσύμφωνο και την οικονομική διακυβέρνηση όμως πολλές καυτές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών ζητημάτων, μένουν....
ανοιχτές για τα επόμενα ...«ματς».
Μέχρι τον Ιούνιο η Κομισιόν θα ανακοινώσει την αξιολόγηση της για την κάθε χώρα-μέλος που υπέγραψε το Σύμφωνο του Ευρώ και τα νέα μέτρα που θα χρειαστεί να λάβει προκειμένου να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες οικονομικής σύγκλισης.

Οι ηγέτες της ΕΕ, βγάζοντας τα ακανθώδη θέματα από το τραπέζι και βάζοντας αρκετό νερό στο κρασί τους κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια σειρά από θέματα που ικανοποιούν όλους τους μεγάλους παίκτες

Τη Γερμανία, που πλέον θα έχει δικαίωμα παρέμβασης στις οικονομικές πολιτικές των λεγόμενων αμαρτωλών χωρών της ευρωζώνης, και τη Βρετανία που δεν θα συμμετάσχει στο Ευρωσύμφωνο και θα τυχαίνει ιδιαίτερης μεταχείρισης σε ότι αφορά στην ετήσια αξιολόγηση των εθνικών προϋπολογισμών. Στην ίδια γραμμή και η Σουηδία.

Επίσης, η Βρετανία, η οποία απείλησε με βέτο, κατάφερε να αποσπάσει δέσμευση για να επιταχυνθούν οι κανόνες της ενιαίας αγοράς και του ελεύθερου εμπορίου, μέσα από ένα πλάνο 12 σημείων που θα τεθεί στην επόμενη Σύνοδο. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός είπε ότι «τίποτα δε μας χαρίστηκε. Φτάσαμε στην απόφαση με τη σταθερή μας διεκδίκηση. Φτάσαμε στην απόφαση με την ενίσχυση του κύρους της χώρας μας και την οικοδόμηση των απαραίτητων συμμαχιών».

«η Ελλάδα ανέδειξε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος της ευρωζώνης και η κυβέρνηση δικαιώθηκεγια την επιμονή της να υπάρξει απόφαση για τα θέματα Ελληνικού ενδιαφέροντος στις 11 Μαρτίου»


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το σημαντικό μήνυμα που βγαίνει από την Σύνοδο Κορυφής, είναι πως σε κάθε περίπτωση η ΕΕ είναι εδώ και θα βοηθήσει τις χώρες τις ευρωζώνης. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα καθησυχάσει τις αγορές.

Με τις αποφάσεις των 27 δίνεται ώθηση στην
Ελληνική προσπάθεια και στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση
για το αν το Σύμφωνο για το ευρώ, θα φέρει νέα μέτρα, είπε ότι ήδη η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τις περισσότερες αλλαγές.

Ερωτηθείς σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις ο κ.
Παπανδρέου είπε πως είναι προς το συμφέρον όλων μας να συνεργαστούμε. Δήλωσε πως θα υπάρξει διαβούλευση και εξειδίκευση προγράμματος.

Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε την Ελλάδα σε μία διαφορετική τροχιά
, είπε τέλος ο πρωθυπουργός. 
ΣΚΑΪ.grΠληροφορίες από :   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"