Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Με λαμπρότητα η επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

"Χρόνια Πολλά" Αδέρφια Έλληνες απανταχού σ΄ όλο το κόσμο.  
Δόξα και τιμή στους Ήρωες της Επανάστασης!!

Μ ε κάθε λαμπρότητα έγινε σήμερα η εορτή της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα. 
Τα νιάτα της Καλαμάτας, πραγματοποίησαν μεγαλειώδης παρέλαση με υπερηφάνεια, αποτίοντας φόρο τιμής στους ένδοξους Έλληνες που με το αίμα και τις μάχες τους κατάφεραν να αποτινάξουν τον Τουρκικό ζυγό και....
να χαρίσουν στην χώρα την πολυπόθητη ελευθερία
Στις 10:30 το πρωί, τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου.
Μετά τη δοξολογία εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από τη Μαρία Διαμαντοπούλου, Σχολική Σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Μεσσηνίας.
Στις 11.00 το πρωί έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων της πλατείας 23ης Μαρτίου από το κ. Δημήτρη Κουσελά, που εκπροσωπούσε τη Κυβέρνηση, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Καλαμάτας, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Χρήστο Μαλαπάνη, το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα και από εκπρόσωπο των Αντιστασιακών Οργανώσεων κ. . 
Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, οι εκπρόσωποι των αρχών,  μετέβησαν στην κεντρική πλατεία για να παρακολουθήσουν τη παρέλαση.
Εκτός από τη μαθητή νεολαία έλαβαν μέρος και αντιπροσωπείες Αναπηρικών Οργανώσεων, Προσκόπων και Οδηγών, συλλόγων, Αδελφών Νοσοκόμων, Εθελοντριών του Ερυθρού Σταυρού, και αντιπροσωπευτικών τμημάτων Στρατού και Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"