Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Σύλληψη διαχειριστών blog για απόπειρα εκβίασης, βίας και δυσφήμηση

Στη σύλληψη δύο ατόμων για απόπειρα εκβίασης, παράνομης βίας, και συκοφαντική δυσφήμηση κατ' εξακολούθηση, μέσω διαχείρισης ιστοσελίδας (blog) προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα, μετά από μήνυση που είχε κατατεθεί σε βάρος τους.
Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 50 και 38 ετών, διαχειριστές-υπεύθυνους συγκεκριμένου ιστότοπου (BLOG), μέσω του οποίου..... διαπράττονταν, με την ανάρτηση δημοσιευμάτων, οι ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.
Μετά από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη των δραστών και αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενέργησαν έρευνα στην οικία των κατηγορουμένων, κατά την διάρκεια της οποίας, από την επιτόπια έρευνα, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά ότι οι δύο ήταν διαχειριστές της επίμαχης ιστοσελίδας μέσω της οποίας υλοποιούνταν οι συγκεκριμένες αναρτήσεις.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε πλήθος έντυπου υλικού από χειρόγραφες σημειώσεις, το οποίο αποδείκνυε την παράνομη δράση δύο, καθώς και σημειώσεις με καταγγελλόμενα σε βάρος κρατικών λειτουργών. 
Ο 50χρονος συλληφθείς είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, από τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχε εκτίσει συνολική ποινή καθείρξεως 16 ετών.
Στην οικία των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ, 11 ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι (cd-dvd), μία δισκέτα Η/Υ, ένα σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις, δύο φύλλα χάρτου με χειρόγραφες σημειώσεις.
Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν, απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"