Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Λειτουργία ΚΕΠ στη Βέργα Καλαμάτας

Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται προς συζήτηση, εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, για τη μεταφορά και λειτουργία ενός εκ των δύο ΚΕΠ της Καλαμάτας στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας, στο ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος και πιο συγκεκριμένα αυτού με αριθμό ΚΕΠ-580
Η λειτουργία του ΚΕΠ στη Βέργα θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των πολιτών της.... ανατολικής πλευράς του Δήμου (περιοχής Γιαννιτσανίκων, Βέργας, Μ. Μαντίνειας), ακόμη και περιοχών του Δήμου Δυτ. Μάνης (Κιτριές, Ακρογιάλι, κλπ), λαμβανομένου υπόψη του κριτηρίου της ορθής γεωγραφικής διασποράς των ΚΕΠ του ίδιου Δήμου που θέτει το αρμόδιο Υπουργείο ΕΣ.Α.Η.Δ.
Θα οδηγήσει επίσης στην εξοικονόμηση πόρων, αφού η λειτουργία του θα γίνεται σε ιδιόκτητο χώρο, ο οποίος πληροί όλες τις απαιτούμενες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές (διαδίκτυο, πρόσβαση ΑΜΕΑ, κλπ).


Τέλος, θα συμβάλει σημαντικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης, διότι οι δημότες των παραπάνω περιοχών δεν θα χρειάζεται να έρχονται στο κέντρο της Καλαμάτας για να εξυπηρετηθούν.

Υπενθυμίζουμε, ότι η λειτουργία του ΚΕΠ του Δήμου σε μισθωμένο χώρο στην Αριστομένους, είχε κόστος λειτουργίας μόνο για τα μισθώματα του κτιρίου το ποσό των 36.000,00 € περίπου ετησίως. 

πηγή:Δήμος Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"