Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Τατούλη με δημάρχους για τα σκουπίδια

Προτάσεις για την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων

Συνάντηση Τατούλη με δημάρχους για τα σκουπίδιαΓια το θέμα της προσωρινής διαχείρισης των αστικών αποβλήτων των διαχειριστικών ενοτήτων της Μεσσηνίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τους δημάρχους Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, Τριφυλίας Κωνσταντίνο Κόλλια και Οιχαλίας Φίλιππα Μπάμη.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους δημάρχους ότι.... η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει την προγραμματική θέση της Περιφέρειας για διεξαγωγή άμεσα διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων που θα διασφαλίζει ταυτόχρονα και την άρτια προσωρινή διαχείριση.


Στη συζήτηση επισημάνθηκε η υποχρέωση της χώρας μας να κλείσει άμεσα όλους τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων με τη μέθοδο της προσωρινής αποθήκευσης για περιορισμένο χρονικό διάστημα με δεματοποίηση.


Ο Δήμαρχος Καλαμάτας πρότεινε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για διάστημα ενενήντα ημερών με κομποστοποίηση και παραγωγή δευτερογενούς καυσίμου και υλικού επικάλυψης και ζήτησε την στήριξη του αιτήματός του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση από την Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"