Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αισιόδοξος για λύση-πακέτο στην κρίση χρέους ο ΥΠΟΙΚ

Την πεποίθησή του πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταλήξουν σε μια συνολική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους τον Μάρτιο, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
O κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε πως θα ήταν μεγάλο λάθος να καταλήξουν οι ηγέτες της ΕΕ σε μια συμφωνία που θα.... διαψεύσει τις προσδοκίες των αγορών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η συνολική αυτή λύση θα καθησυχάσει τις αγορές, θα οδηγήσει στην πτώση των spreads στην περιφέρεια της ευρωζώνης, ενώ θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει νωρίτερα στις αγορές.
Αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται για τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σημείωσε ότι τα χαμηλότερα επιτόκια «θα ισχύσουν και για το δάνειο που πήρε η Ελλάδα για προφανείς λόγους ίσης μεταχείρισης».
Σε ό,τι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή, δήλωσε ότι «θα δείξει την κατεύθυνση και θα δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για το συνολικό πακέτο που θα συμφωνηθεί».
«Η περίοδος των ''πυροσβεστικών λύσεων'' έχει τελειώσει και όλοι το συνειδητοποιούμε αυτό», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, συμπληρώνοντας ότι «η ευρωζώνη έχει αποδείξει πως παρότι η διαδικασία λήψης αποφάσεων είναι περίπλοκη, πάντα είναι εκεί όταν χρειάζεται να δράσει».
Έκτακτη σύνοδος κορυφής στις 4 Μαρτίου;
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, τις οποίες επικαλείται το Reuters, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αποφασίσουν την Παρασκευή εάν θα συγκαλέσουν νέα έκτακτη σύνοδο κορυφής για τις 4 Μαρτίου, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την εξεύρεση λύσης-πακέτου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Δεν ήταν ξεκάθαρο εάν στη σύνοδο θα συμμετάσχουν όλοι οι ηγέτες της ΕΕ ή μόνο των 17 χωρών του ευρώ. Η πρόθεση είναι να συγκληθεί συνάντηση υψηλού επιπέδου πριν το επόμενο τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις 24-25 Μαρτίου. «Είναι θέμα που θα συζητηθεί την Παρασκευή», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες
 Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"