Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Διαχείριση απορριμμάτων: Προοπτική λύσης του προβλήματος της Καλαμάτας

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή υπό την Προεδρία της Υφυπουργού κ. Θεοδώρας Τζάκρη και με τη συμμετοχή του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής ένωσης κ. Αμαντέους.

Η Διυπουργική Επιτροπή και το τμήμα Τεχνικής υποστήριξης ενέκριναν την πιλοτική εφαρμογή της πρότασης της RAM και έδωσαν την αρμοδιότητα.... στον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Ύστερα από αυτή την εξέλιξη στο κεντρικό επίπεδο, αργά το μεσημέρι, εκδόθηκε από το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλο Τάσο, η περιβαλλοντική αδειοδότηση του συστήματος της RAM, που μπορείτε να δείτε εδώ
Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει πλέον κάποιο πρόβλημα για την εγκατάσταση του μηχανισμού στην κρατική έκταση των 31 στρεμμάτων, περιβαλλοντικά αδειοδοτημένη που εκχωρήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας για αυτό το σκοπό.
Η συνεννόηση με κατοίκους και οικολογικές οργανώσεις αποτελεί ασφαλώς προϋπόθεση για την εγκατάσταση και λειτουργία του μηχανισμού, το διοικητικό κλείσιμο του Μαραθόλακκα και την άμεση έναρξη της διαδικασίας αποκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"