Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.
Νέα 24ωρη απεργία αύριο στο μετρό, 48ωρη αύριο και μεθαύριο στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, 48ωρη Τετάρτη και Πέμπτη στον ηλεκτρικό. 
Στάση εργασίας, 11 με 3.30, την Παρασκευή, σε μπλε λεωφορεία και ηλεκτρικό.
Εν τω μεταξύ από την Τρίτη.... ισχύουν και οι νέες τιμές στα εισιτήρια
Ταλαιπωρία όλη την εβδομάδα αναμένει τους πολίτες χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο επίμαχο νομοσχέδιο. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο μετρό πραγματοποιούν την 24ωρη απεργία που είχαν προγραμματίσει, παρ' ότι αυτή κρίθηκε παράνομη.
Την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου την Τρίτη δεν θα κινηθούν αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό. Την Τετάρτη 2 του μηνός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός. Την Πέμπτη δεν θα κινηθεί ο ηλεκτρικός και την Παρασκευή τραβούν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ και τον ΗΣΑΠ από τις 11 το πρωί ως 15.30 και στον ΗΛΠΑΠ από τις 11 το πρωί ως τις 15.00.
Αμετάκλητη στις θέσεις της για το νομοσχέδιο παραμένει η κυβέρνηση.
«Εμείς θα νομοθετήσουμε, οι εργαζόμενοι θα αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και οι πολίτες να είναι συνεπείς και να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτήριου" επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας , μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής επί του επιμάχου νομοσχεδίου. Το διάλογο με το υπουργείο Υποδομών συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στα Τραμ και οι τεχνικοί της ΕΘΕΛ.
Από την 1η Φεβρουαρίου ισχύουν και οι νέες τιμές στα εισιτήρια και τις κάρτες του ΟΑΣΑ. Στο 1,20 ευρώ το απλό εισιτήριο για μια μετακίνηση με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ, 1,40 ευρώ το ενιαίο, διάρκειας μιάμισης ώρας για απεριόριστες μετακινήσεις, στα 20 ευρώ η απλή μηνιαία κάρτα στα 45 η κάρτα για όλα τα μέσα και στα 450 ευρώ η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών ΟΑΣΑ.
Τα παλιά εισιτήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τις 14 Φεβρουαρίου και μετά θα ανταλλάσσονται με ισόποσης αξία εισιτήρια.
Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"