Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Κατατέθηκε το πόρισμα για το σκάνδαλο Siemens

Κατατέθηκε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερευνούσε το σκάνδαλο Siemens στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Σήφης Βαλυράκης, πρόεδρος της επιτροπής, αναφέρει «ολοκληρώνεται μια επίπονη προσπάθεια έντεκα μηνών. Ομόφωνα η Επιτροπή αποφάσισε και προτείνει.... την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και να διαλευκανθεί επιτέλους η υπόθεση Siemens που αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ελληνική πολιτική ιστορία».

Επιπλέον, ο κ. Βαλυράκης δηλώνει ότι η επιτροπή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ερεύνησε το χρονικό διάστημα 1999 έως το 2009 με στόχο την αναζήτηση ενδείξεων για πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Παράλληλα επιχειρεί να απαντήσει στις καταγγελίες ότι δεν ερευνήθηκαν τα οικονομικά των κομμάτων αναφέροντας πως «η εξεταστική επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να προβεί στον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων ή των ταμείων τους».

Σημειώνει ότι η επιτροπή κατέληξε σε 17 ομόφωνες πορισματικές αναφορές όπου μεταξύ άλλων καταγράφονται  «η ύπαρξη ενός οργανωμένου εγκλήματος που σχετίζεται με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος»,  η ολιγωρία των δικαστικών αρχών  και η «ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο  ύψους 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον»

Τέλος η Επιτροπή «ομόφωνα προτείνει την άσκηση αγωγών αποζημίωσης και την επιβολή προστίμων καθ όλων των εμπλεκομένων…».
 Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"