Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Μικρότερο το μουσουλμανικό τέμενος

«Αναφερθήκατε με ένα τρόπο που έβγαλε στην επιφάνεια πολλά δύσκολα, δυσάρεστα και αποκρουστικά θέματα πράξεων, δεν μπορούμε όμως να απορρίπτουμε μια από τις μεγαλύτερες θρησκείες στον κόσμο» απάντησε Μικρότερο του αρχικά υπολογισθέντος και στην αρμοδιότητα του Υπ. Παιδείας θα υπάγεται το μουσουλμανικό τέμενος, διευκρίνισε η Α. Διαμαντοπούλου στη Βουλή. 

Για... λιθοβολισμούς και σφαγές ζώων προειδοποίησε ο  βουλευτής Κ. Βελόπουλος.

Το μουσουλμανικό τέμενος θα ανήκει.... στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα έχει την ευθύνη και θα θέσει τους όρους λειτουργίας του, ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ., Κυριάκου Βελόπουλου.

«Αυτή είναι μια ισχυρή πολιτική απόφαση», υπογράμμισε η υπουργός, «γιατί δεν θα θέλαμε ένας τέτοιος χώρος λατρείας να ανήκει στην αρμοδιότητα ή ευθύνη οποιουδήποτε άλλου κέντρου ή χώρας εκτός Ελλάδας».
Όπως είπε η κυρία Διαμαντοπούλου, το τέμενος στην πρωτεύουσα θα είναι μικρότερο από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί, θα βρίσκεται σε χώρο πρασίνου και θα ανεγερθεί με τρόπο που σέβεται και το εθνικό πλαίσιο και την εθνική κουλτούρα, ενώ δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για δημιουργία τεμένους στη Θεσσαλονίκη ή άλλου στην Αθήνα.
Βελόπουλος: Ανέχεστε τη μπούργκα και το λιθοβολισμό για τη μοιχεία;
«Η φιλανθρωπία είναι το σημαντικότερο, αλλά δεν πρέπει να την φτιασιδώνουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί ο μουσουλμανισμός έχει 117 σέχτες. Δεν μπορούν να κάτσουν στο ίδιο τζαμί, δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Μπορείτε να ανέχεστε την μπούργκα, τον λιθοβολισμό για μοιχεία, τις σφαγές ζώων έξω από τα τζαμιά;», παρατήρησε από την πλευρά του, ο κ. Βελόπουλος απευθυνόμενος στην κ. Διαμαντοπούλου.
Διαμαντοπούλου: Δεν ωφελούν τα κηρύγματα μίσους
«Αναφερθήκατε με ένα τρόπο που ουσιαστικά έβγαλε στην επιφάνεια πολλά δύσκολα και δυσάρεστα και αποκρουστικά θέματα πράξεων, δεν μπορούμε όμως να απορρίπτουμε μια από τις μεγαλύτερες θρησκείες στον κόσμο, σε όλες υπάρχουν θετικά στοιχεία και αυτά που μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτά για να δημιουργήσουμε συνθήκες ομαλής συμβίωσης», απάντησε η υπουργός.
«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι στο πλαίσιο των επιταγών του Συντάγματος για ανεξιθρησκία και ανάγκη υλοποίησης διεθνών συνθηκών για χώρους λατρείας και στη μουσουλμανική κοινότητα», τόνισε, συμπληρώνοντας πως δεν ωφελούν τα κηρύγματα μίσους, πολιτικά ή θρησκευτικά, χωρίς να υπάρχει πρόταση για το πού θα ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα αυτοί οι άνθρωποι. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"