Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Στις 15 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εκπτώσεις

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν επίσημα στις 15 Ιανουαρίου 2011, αλλά τα εμπορικά καταστήματα πωλούν ήδη με προσφορές και μειωμένες τιμές προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.
Ωστόσο, όπως σημειώνει η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος , η μείωση του πραγματικού εισοδήματος και των συντάξεων, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας, σε συνδυασμό με.... τις αυξήσεις ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, άλλαξαν τα δεδομένα και τις προτεραιότητες της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα οι χειμερινές εκπτώσεις που φέρνει η νέα χρονιά να αναμένονται από τους περισσότερους καταναλωτές με ιδιαίτερη ανυπομονησία.
Οι έμποροι, από την πλευρά τους, μετά μία υποτονική εορταστική περίοδο προσανατολίζονται σε αυξημένα ποσοστά εκπτώσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση σημειώνει ότι καλό θα ήταν οι καταναλωτές να μην παρασυρθούν από τις διαφημίσεις και τα εντυπωσιακά ποσοστά εκπτώσεων, αλλά να συμπεριφερθούν με γνώμονα την υπεύθυνη καταναλωτική τους συνείδηση
Μεταξύ άλλων, καλό είναι να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν τις αγορές τους, να κάνουν έρευνα αγοράς ελέγχοντας όχι μόνο τις τιμές αλλά και την ποιότητα των προϊόντων, να ενημερώνονται για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων και να αποφεύγουν να ψωνίζουν από πλανόδιους πωλητές τόσο για την αποφυγή αγοράς μη ασφαλών και μη πιστοποιημένων προϊόντων, όσο και για την πάταξη του παραεμπορίου και τη μείωση της ανεργίας. Σημειώνεται ότι τα καταστήματα υποχρεούνται να αναγράφουν εμφανώς πάνω στο προϊόν την τιμή πώλησης πριν και μετά την έκπτωση, ενώ η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"