Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

 Κλείνουν εννέα ενεργοί ΧΑΔΑ ΣΕ Αργολίδα και Μεσσηνία

Δρομολογήθηκαν και συνεχίζονται οι διαδικασίες υλοποίησης του σχεδίου παύσης λειτουργίας  και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο, όπως απαιτεί ο Περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και όπως αναφέρεται στο πλαίσιο των αποφάσεων της διυπουργικής επιτροπής για την αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ της χώρας.
Ειδικότερα για τους 71 ανενεργούς ΧΑΔΑ έχουν.... ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμών για την ανάθεση των εργολαβιών αποκατάστασης, η χρηματοδότηση των οποίων έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ και το ενδιαφέρον  του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου επικεντρώνεται πλέον στην υλοποίηση του σχεδιασμού όσον αφορά το κλείσιμο και την αποκατάσταση των 79 ΧΑΔΑ που βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία.
Κατ΄ επέκταση με απόφαση που υπέγραψε ο κ. Χατζημιχάλης προχωρά η παύση λειτουργίας εννέα (9) ενεργών ΧΑΔΑ, σε Αργολίδα και Μεσσηνία, χώροι οι οποίοι μπορούν να καλυφθούν από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων δεματοποίησης και προσωρινής αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων στο Δ. Κρανιδίου και στο Δ. Πύλου.
Στη συγκεκριμένη απόφαση προβλέπεται και η άμεση διενέργεια αυτοψίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεννόηση με τους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης έτσι ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της παύσης λειτουργίας, αλλά και να ξεκινήσει ταυτόχρονα η σύνταξη των Τεχνικών Μελετών Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"