Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Πού πάνε οι 2.700 του ΟΣΕ

Στην... πρώτη γραμμή στέλνονται οι 2.700 εργαζόμενοι του ΟΣΕ που θεωρήθηκαν πλεονάζον προσωπικό και καλούνται τώρα να επιλέξουν θέσεις από 256 φορείς του Δημοσίου, με κορωνίδα 64 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, 10 κέντρα υγείας, 60 δήμους και 28 περιφέρειες
Η διαδικασία για τις μετατάξεις του ΟΣΕ -οι οποίες επειδή πραγματοποιούνται πρώτες θα αποτελέσουν και τη βάση για όλες τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ που θα ακολουθήσουν- άνοιξε τυπικά χθες και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του καινούργιου έτους.
Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε.... επίσης χθες στη δημοσιότητα τη λίστα με τους 256 φορείς με 7.775 θέσεις, που ζητούν προσωπικό κατά κλάδο και ειδικότητα αντίστοιχες -όσο το δυνατόν- με εκείνες των εργαζομένων του ΟΣΕ, δίνοντας προτεραιότητα στην κάλυψη θέσεων:
* Σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.
* Σε προνοιακά ιδρύματα.
* Σε ασφαλιστικά ταμεία.
* Στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
* Στο υπουργείο Δικαιοσύνης (στις υπηρεσίες των δικαστηρίων).
* Στο υπουργείο Πολιτισμού (κυρίως στην ειδικότητα των φυλάκων αρχαιοτήτων).
* Στις περιφέρειες (στις Διευθύνσεις των Αλλοδαπών).
* Στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ μέσα στο χρονικό διάστημα του ενός μηνός έχουν τη δυνατότητα τριών επιλογών ανάμεσα στις 7.775 κενές θέσεις που έχουν καταγραφεί στους 256 φορείς του Δημοσίου. 
Συνολικά, τα αιτήματα των φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Εσωτερικών δήλωναν ανάγκες για 10.700 θέσεις, ύστερα όμως από επεξεργασίες επιλογής που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου δόθηκε προτεραιότητα κυρίως σε θέσεις τεχνικού και εργατοτεχνικού προσωπικού και λιγότερο σε διοικητικές θέσεις. 
Δεν προωθήθηκαν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, θέσεις που είχαν αποστείλει τα υπουργεία για τις κεντρικές τους υπηρεσίες, οι Ανεξάρτητες Αρχές, αλλά και αποκεντρωμένες υπηρεσίες, όπως η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν με την ίδια σχέση εργασίας και οι αποδοχές τους θα είναι ανάλογες με αυτές που ισχύουν στη νέα υπηρεσία.
Οι 1.288 εργαζόμενοι απόφοιτοι Λυκείου θα καλύψουν κυρίως θέσεις διοικητικές σε νοσοκομεία, σχολεία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους και υπουργεία (Δικαιοσύνης, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού), ΤΕΙ Αθήνας, Καλαμάτας και Λάρισας.
Οι 178 πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα κατανεμηθούν ανάλογα με το αντικείμενο και τους τίτλους σπουδών τους σε Ελεγκτικό Συνέδριο, υπουργεία, περιφέρειες και άλλες υπηρεσίες όπου υπάρχει έλλειψη σε επιστημονικό προσωπικό. 
Τέλος, οι 1.098 εργάτες (σε σιδηροδρομικές γραμμές, σταθμούς κ.τ.λ.), σταθμάρχες (που είναι απόφοιτοι τριταξίου Γυμνασίου) και άλλες τεχνικές ειδικότητες θα καλύψουν θέσεις καθαριότητας σε δήμους, σχολεία, θα γίνουν φύλακες σε αρχαιολογικούς χώρους ή τραυματιοφορείς σε νοσοκομεία.
«Να τηρηθεί η εθελοντικότητα στις μετατάξεις και να μην παρέμβουν εξωγενείς παράγοντες, όπως νομάρχες, βουλευτές κ.τ.λ. στη διαδικασία», ζήτησε με δήλωσή του στην «Ε» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Θανάσης Λεβέντης: «Θεωρηθήκαμε πλεονάζον προσωπικό», υπογραμμίζει ο κ. Λεβέντης, γιατί η κυβέρνηση κλείνει τα 2/3 του σιδηροδρομικού δικτύου.
Η μεγάλη πλειονότητα των υπό μετάταξη συναδέλφων έχει μέσο όρο εργασιακής ηλικίας τα 30 έτη, δηλαδή βρίσκεται λίγα χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση».
Τέλος, οι σιδηροδρομικοί καταγγέλλουν τις πρόσθετες περικοπές στους μισθούς τους, που φτάνουν και το 40%, και ζητούν με εξώδικό τους προς τη διοίκηση του ΟΣΕ οικονομοτεχνική μελέτη που να δικαιολογεί τις περικοπές.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"