Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Τα Διεθνή Μέσα για τις Καλλικρατικές Εκλογές στην Ελλάδα.

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Ελλάδας αναφέρονται και τα διεθνή ΜΜΕ. Στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων βρίσκεται το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κάλεσε τη χώρα σε εθνικές εκλογές.
Το Reuters έχει τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν καλεί επείγουσες εκλογές» ενώ αναφέρει ότι στην ομιλία του, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι.... θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Παπανδρέου προηγείται στις κρίσιμες εκλογές στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του Bloomberg. Στο κείμενο τονίζεται η ότι η αποχή από τις εκλογές ήταν μεγάλη, με τη συμμετοχή να αγγίζει μόλις το 60%.
Το BBC σε έχει τίτλο «Η κυβέρνηση των Ελλήνων Σοσιαλιστών μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές - κλειδί»
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει τον Γ. Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «εκλογές - δημοψήφισμα», με φόντο την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνησή του.
Για «Νίκη των Σοσιαλιστών στην Αθήνα» κάνει λόγο η ισπανική «El País», υπογραμμίζοντας, ωστόσο ότι η εκλογική διαδικασία στιγματίστηκε από ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό αποχής.
Στα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα αναφέρεται και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, με τίτλο «Ο Παπανδρέου αποκλείει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες» ενώ τονίζεται η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και η ένταξή της στο Μνημόνιο.
Στην εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ «άντεξε» στην δοκιμασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στην Ελλάδα, παρά τις όποιες απώλειες, προβαίνουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης
Η The Sydney Morning Herald έχει τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναιρεί την απειλή για πρόωρες εκλογές» ενώ όλα τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ισχυρές επιδόσεις του κυβερνώντος.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"