Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Πακέτο με βόμβα στο γραφείο της Μέρκελ από την Ελλάδα.

Το ύποπτο πακέτο που έφτασε σήμερα με το ταχυδρομείο στο γραφείο της καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ στο Βερολίνο επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης....αξιωματούχοι της ασφάλειας δήλωσαν στην εφημερίδα Μπερλίνερ Μόργκενποστ ότι το πακέτο περιείχε ένα μέχρι στιγμής άγνωστο εκρηκτικό μηχανισμό που θα μπορούσε να έχει πυροδοτηθεί....***Συναγερμός στην αστυνομία***.
...Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ το πακέτο εντοπίστηκε.... κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας στο ταχυδρομείο και οι αξιωματούχοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.
...Το πακέτο έφτασε στην καγκελαρία περίπου στις 13:00 (14:00 ώρα Ελλάδας) και ως αποστολέας εμφανίζεται το Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.
Η Μέρκελ δεν βρισκόταν στο κτίριο εκείνη την ώρα, καθώς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βέλγιο.
«...Ένα ύποπτο πακέτο βρέθηκε στο ταχυδρομείο της καγκελαρίας», είχε δηλώσει ο Ζάιμπερτ νωρίτερα. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα το πακέτο να περιέχει εκρηκτικά. Η έρευνα συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει τραυματιστεί».
...Αυτό το πακέτο έφτασε μία ημέρα αφού η ελληνική αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους που φέρεται ότι ήθελαν να στείλουν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί....

***Εν τω μεταξύ...

...Σε συναγερμό η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από πέντε εκρήξεις δεμάτων σε πρεσβείες και έξω από τη Βουλή. Έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις εταιρείες ταχυμεταφορών και τα ΕΛΤΑ ενώ σε επιφυλακή έχουν κληθεί όλες οι πρεσβείες αλλά και άλλοι πιθανοί στόχοι.

...Ο συναγερμός για το ύποπτο δέμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας έληξε νωρίτερα ενώ πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η έρευνα από τους πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι ο «ύποπτος» φάκελος περιείχε υπηρεσιακά έγγραφα.

...Παγιδευμένο δέμα εξερράγη επίσης στη Ρωσική πρεσβεία, αφού οι υπάλληλοί τής την εξουδετέρωσαν χωρίς τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Νωρίτερα, έκρηξη σημειώθηκε στην πρεσβεία της Ελβετίας, στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου, στο Κολωνάκι. Το δέμα που έφτασε στα χέρια των υπαλλήλων της πρεσβείας πετάχτηκε στον ακάλυπτο χώρο και έπειτα ανατινάχθηκε.

...Την ίδια στιγμή, ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτου δέματος έλαβε χώρα έξω από τη Βουλή. Το δέμα, με παραλήπτη την πρεσβεία της Χιλής, είχε ως αποστολέα το Μέγαρο Μαξίμου, όπου και επεστράφη από τον μεταφορέα. Επειδή θεωρήθηκε ύποπτο, απεστάλη στο κτίριο της Βουλής και με την συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου ελέγχθηκε και κατόπιν ακολούθησε ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς.

....Η πρεσβευτής της Χιλής στην Ελλάδα Κάρμεν Ιμπάνεθ δήλωσε ότι το πακέτο που οι πυροτεχνουργοί της ελληνικής αστυνομίας ανατίναξαν ελεγχόμενα ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός που προοριζόταν για την ίδια.

«Απευθυνόταν στον πρεσβευτή, στην προκειμένη περίπτωση σε μένα», δήλωσε η Ιμπάνεθ στο ραδιοσταθμό της Χιλής Radio Cooperativa. Η πρεσβευτής πρόσθεσε πως δύο πρόσωπα κρατούνται στην Ελλάδα σε σχέση με το επεισόδιο αυτό. Ένα δεύτερο ύποπτο πακέτο με παραλήπτη την πρεσβεία της Χιλής δεν βρέθηκε να περιέχει εκρηκτικά.

«...Ύποπτο» δέμα στο «Ελ. Βενιζέλος»

...Ένα «ύποπτο» δέμα εντοπίστηκε το απόγευμα, στον εμπορευματικό σταθμό του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επί τόπου έσπευσαν πυροτεχνουργοί για να εξετάσουν το αντικείμενο.

...Εκρηκτικό δέμα επίσης είχε αποσταλεί στην πρεσβεία της Γερμανίας, το οποίο επέστρεψε στην εταιρεία courrier όπου και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ.

...Την ίδια στιγμή, ακίνδυνο βρέθηκε το δέμα που είχε αποσταλεί με παραλήπτη τον εφέτη ανακριτή της υπόθεσης των Πυρήνων της Φωτιάς, Κωνσταντίνο Μπαλτά καθώς και το δέμα που εντοπίστηκε το μεσημέρι στην πρεσβεία του Παναμά, στην οδο Φιλελλήνων στον Πειραιά (περιείχε έγγραφα). Χωρίς κίνδυνο βρέθηκαν ακόμη και δύο δέματα στο Α.Τ. Παγκρατίου.

***Δεν σχολίασε τα πακέτα ο Σαρκοζί...

...Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αρνήθηκε στο Λονδίνο να κάνει το παραμικρό σχόλιο για τα παγιδευμένα πακέτα που ανακαλύφθηκαν χθες στην Ελλάδα και ένα από τα οποία απευθυνόταν στον ίδιο.

...Ερωτηθείς γι' αυτή την υπόθεση στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με το Bρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, με τον οποίο είχε μόλις υπογράψει δύο αμυντικές συνθήκες, ο Σαρκοζί απάντησε: «Κανένα σχόλιο για την υπόθεση των παγιδευμένων πακέτων, δεν έχω τίποτε να πω».

....Ενημέρωση του ελληνικού ΥΠΕΞ σε όλες τις πρεσβείες

...Το υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε όλες τις πρεσβείες στην Ελλάδα για τις συλλήψεις στις οποίες προέβη η Ελληνική Αστυνομία σε σχέση με τα παγιδευμένα δέματα και επέστησε την προσοχή των διπλωματικών αποστολών στη διαχείριση της αλληλογραφίας.

...Επίσης, υπήρξε επικοινωνία του υπουργείου Εξωτερικών με τις πρεσβείες στις οποίες απεστάλησαν ύποπτοι φάκελοι.Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, οι ξένες διπλωματικές αποστολές στην επικοινωνία τους με το υπουργείο, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη γρήγορη ενημέρωση καθώς και για την ταχεία αντίδραση και τις επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

...Παράλληλα...
...Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Δημήτρης Πιέρος σε βάρος του 22 χρόνου Παναγιώτη Αργυρού και του 24 χρόνου Γεράσιμου Τσάκαλου που συνελήφθησαν για τα δέματα βόμβες με παραλήπτες πρεσβείες ξένων χωρών. 
H δίωξη αφορά τα κακουργήματα:

- των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού

- τρομοκρατικής οργάνωσης

- προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και κατά συρροή

- έκρηξη

ενώ τα πλημμελήματα είναι για

- διακεκριμένη περίπτωση φθοράς από κοινού

- παράνομης οπλοφορίας

- άρνησης δακτυλοσκοπήσεις (στην ΓΑΔΑ)

- άρνησης δήλωσης στοιχείων ταυτότητας

...Ενώπιον του εισαγγελέα και οι δυο κατηγορούμενοι δεν θέλησαν να πουν κάτι, λέγοντας και οι δυο «δεν έχω να δηλώσω τίποτα». Η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην δεύτερη ειδική ανακρίτρια ενώπιον της οποίας έχουν προσαχθεί τώρα οι δυο νεαροί.

...Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγούνται την Πέμπτη στις 10 το πρωί ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας οι δύο κατηγορούμενοι για τρομοκρατία που συνελήφθησαν μετά την αποστολή δεμάτων- βομβών σε πρεσβείες.

...Οι δύο νεαροί δήλωσαν στην ανακρίτρια πως δεν αναγνωρίζουν και ότι αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ωστόσο η δικαστική λειτουργός τυπικά έδωσε προθεσμία για να προσέλθουν ενώπιόν της την Πέμπτη το πρωί.

...Σύμφωνα με τη συνήγορό τους Γιάννα Κούρτοβικ, την ίδια στάση τήρησαν οι εντολείς της και στην Αστυνομία.
  935 blog: Το πρώτο ραδιόφωνο της Λακωνίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"