Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ούτε απολογείται ούτε αποσύρει ο Χριστόφιας

Η ερμηνεία για τη δήλωση-βόμβα για «μητέρες-πατρίδες»

Oύτε απολογείται ούτε αποσύρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, τη δήλωση-βόμβα για «μητέρες-πατρίδες που εισέβαλαν στην Κύπρο», όπως του έχει ζητήσει το σύνολο των πολιτικών κομμάτων πλην του ΑΚΕΛ, θεωρώντας ότι με τη δήλωση αυτή εξισώνονται οι ευθύνες της κατοχικής Τουρκίας με τις....
όποιες ευθύνες της Ελλάδας, για τη Χούντα, στο Κυπριακό
Για καταδίκη της δήλωσης έχει εκδηλωθεί ακόμα και έντονη δράση από πολίτες σε ιστολόγια και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο.

Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Στέφανου Στεφάνου, στις πρώτες δηλώσεις μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που έγιναν σήμερα το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο.
Σε αντίθεση με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος επέλεξε την οδό της σιωπής, μετά από δεκαήμερη απουσία, επιστρέφοντας χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε για κακόβουλη διαστρέβλωση και παρερμηνεία της αναφοράς του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Μίλησε για πρακτική που ακολουθούν κάποιοι εδώ και μήνες, να διαστρεβλώνουν δηλώσεις για να πυροβολούν τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση. 
Επέμεινε, παράλληλα, πως «ούτε εξίσωση ευθυνών, ούτε δικαιολόγηση της εισβολής και της κατοχής έκανε ο Πρόεδρος με την αναφορά του, αλλά ασφαλώς και αναφέρθηκε στο δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής»
Για να διερωτηθεί «ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν όσοι παίρνουν αποκομμένη τη φράση για μητέρες-πατρίδες και καλούν τον Πρόεδρο να απολογηθεί».

Με τον ίδιο σαφή τόνο, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης διερωτήθηκε:
«Δεχόμαστε ή όχι ότι το Πραξικόπημα και η Εισβολή αποτέλεσαν τις δύο πλευρές του ιδίου νομίσματος; Δεχόμαστε ή όχι ότι η Κύπρος υπήρξε θύμα αυτού του δίδυμου εγκλήματος; 
Όταν λέμε ότι πίσω από αυτό το δίδυμο έγκλημα υπήρξε μία μακρά εποχή παρέμβασης στα εσωτερικά της Κύπρου και διεθνούς συνωμοσίας το εννοούμε ή όχι;»

Πλήρως αιτιολόγησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε την παρουσία του στη Νέα Υόρκη και για να ασκήσει κριτική για το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. 
Εξήγησε ο Στέφανος Στεφάνου:
«Για να είμαστε ακριβείς με τα γεγονότα, μία ήταν η αναφορά και αυτή έγινε στη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέφερε ότι η Κύπρος είναι τυχερή που έχει ως Πρόεδρο τον Δημήτρη Χριστόφια, διότι διεθνώς διαθέτει αξιοπιστία και κύρος. 
Το σχόλιο του Προέδρου ήταν πως αυτά τα λόγια αποτελούν βάλσαμο, καθώς για το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό κανένας δεν είναι ευτυχής και αυτό όντως πολλές φορές δυσκολεύει τον τρόπο δράσης και αντίδρασης στο Κυπριακό
 www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"