Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Διεθνής συναγερμός στα αεροδρόμια

Συναγερμός έχει σημάνει σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Μέση Ανατολή μετά από πληροφορίες για ύποπτα δέματα σε αεροδρόμια στη Βρετανία και το Ντουμπάι.
Μετά το ύποπτο πακέτο στη Βρετανία, η εταιρεία FedEx ανακοίνωσε ότι οι τοπικές αρχές, σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, κατάσχεσαν ένα ύποπτο δέμα στις εγκαταστάσεις της στο Ντουμπάι, το οποίο.... προερχόταν από την Υεμένη.
«Ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, η FedEx έχει αποκλείσει όλες τις αποστολές, που προέρχονται από την Υεμένη» δήλωσε ο Μόρι Λέιν, εκπρόσωπος της FedEx, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας μεταφορών στον κόσμο.
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος κράτησε την ανωνυμία του, τα μοναδικά ύποπτα δέματα για τα οποία έχει ενημερωθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκονται στο Ντουμπάι και στη Βρετανία.
Νωρίτερα, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένα ύποπτο δέμα βρέθηκε σε κέντρο διανομής στο αεροδρόμιο Ιστ Μίντλαντς, κοντά στο Νότιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, και ελέγχεται για προληπτικούς λόγους.
Είχαν προηγηθεί πληροφορίες που μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN, σύμφωνα με τις οποίες ένα δοχείο μελάνης που είχε μετατραπεί σε βόμβα βρέθηκε σε αεροσκάφος της εταιρείας μεταφορών UPS σε στάση που έκανε στο Λονδίνο ενώ πραγματοποιούσε πτήση από την Υεμένη για το Σικάγο. 
Ωστόσο, πηγή του FBI ανέφερε πως το ύποπτο δέμα ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε ότι δεν περιείχε εκρηκτικές ύλες.
Οι αμερικανικές αρχές ερεύνησαν τα εμπορικά αεροσκάφη, που έφταναν στις ΗΠΑ και μετέφεραν δέματα από την Υεμένη.
Η αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών (TSA) ανακοίνωσε ότι «είναι ενήμερη για τις πληροφορίες περί πιθανών ύποπτων αντικειμένων σε εμπορευματικά αεροπλάνα στο Νιούαρκ και τη Φιλαδέλφεια και παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης», ενώ στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «για προληπτικούς λόγους τα αεροσκάφη ακινητοποιήθηκαν σε απομονωμένο σημείο» προκειμένου να ελεγχθούν.
Όπως δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσι, το αεροσκάφος της UPS στο αεροδρόμιο, το οποίο ερευνήθηκε για ύποπτα δέματα από την Υεμένη, είναι καθαρό.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στην αεροπλοΐα, ενώ για λόγους ασφαλείας ανεστάλησαν προσωρινά οι απευθείας πτήσεις από την Υεμένη στη Βρετανία.
Εντολή Ομπάμα για διερεύνηση πιθανών απειλών
Για το ύποπτο πάκετο και την πιθανή τρομοκρατική απειλή κατά των ΗΠΑ ενημερώθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο
«Βασιζόμενοι στη στενή συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ με τις αντίστοιχες ξένων συμμάχων μας, οι αρχές εξετάζουν δύο ύποπτα πακέτα, ένα σε αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Λονδίνο και ένα στο Ντουμπάι», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.
Σύμφωνα με τον κ. Γκιμπς, «ο πρόεδρος έδωσε εντολή στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου καθώς και στην υπηρεσία εσωτερική ασφάλειας να αναλάβουν δράση για να εγγυηθούν την ασφάλεια του αμερικανικού λαού και να εντοπίσουν εάν αυτές οι απειλές αποτελούν μέρος επιπρόσθετης τρομοκρατικής συνωμοσίας».
Ο κ. Ομπάμα θα κάνει δήλωση στις 4:15 μ.μ. τοπική ώρα (23:15 ώρα Ελλάδας) σχετικά με τα ύποπτα δέματα.
Η Αλ Κάιντα της Υεμένης πίσω από τα ύποπτα δέματα;
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την πιθανότητα να κρύβεται η Αλ Κάιντα στην Υεμένη πίσω από το ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε στη Βρετανία, υποστήριξε Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.
«Είναι μια πιθανότητα που την εξετάζουμε, έστω και αν είναι πολύ νωρίς ακόμη για να την αποδείξουμε», ανέφερε ερωτηθείς αν κρύβεται πίσω από την υπόθεση η Αλ Κάιντα της Υεμένης.
Έρευνα για τα ύποπτα δέματα από την Υεμένη
Έρευνα για τα ύποπτα πακέτα, τα οποία σύμφωνα με Αμερικανούς και Βρετανούς αξιωματούχους επρόκειτο να μεταφερθούν με εμπορευματικά αεροσκάφη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκίνησαν οι αρχές της Υεμένες.
«Είναι φυσικό να ερευνούμε αυτό το επεισόδιο και αυτούς τους ισχυρισμούς», δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Υεμένης
 Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"