Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συμμετάσχει στο Διεθνές συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο που πραγματοποιείται την Παρασκευή στη Βουλιαγμένη
Το πρωί της Παρασκευής, οι κκ. Παπανδρέου και Ερντογάν θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, κατά την οποία θα συζητηθεί.... όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ο κ. Ερντογάν, η σύζυγός του Εμινέ και η διπλωματική αποστολή, έφτασαν περίπου στις 8.30μμ στο αεροδρόμιο, όπου τους υποδέχθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.
Ακολούθως κατέλυσαν σε ξενοδοχείο, ενώ το βράδυ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρέθεσε ιδιωτικό δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του. Παράλληλα δείπνο προς τιμήν του ομολόγου του Υπουργού Εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου, παρέθεσε και ο κ. Δρούτσας στο εστιατόριο «Διόνυσος» κοντά στην Ακρόπολη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι δύο άνδρες θα συμμετάσχουν σε πάνελ συζητήσεων οι οποίες θα καταλήξουν στην υπογραφή της Δήλωσης Πρωτοβουλίας για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο. Συμμετοχή στο πάνελ θα έχουν ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Λόρενς Γκόντζι, ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής Σαλάμ Φαγιάντ, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο Αχμέντ Μασαντεχ καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Φιλιπ Μέισταντ. Ο Τζέφρι Ζακς, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια θα προεδρεύσει της στρογγυλής τράπεζας.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναχωρήσει από την Ελλάδα το απόγευμα της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"