Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Χριστόφια - Ερογλου

Ύστερα από ένα σύντομο διάλειμμα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, συναντώνται ξανά σήμερα με στόχο τη συνέχιση των απευθείας διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού
Η συνάντηση πραγματοποιείται από τις 11 το πρωί στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ.
Οι συνομιλίες.... διακόπηκαν το Σεπτέμβριο λόγω της συμμετοχής του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην 65η σύνοδο Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, στη Νέα Υόρκη
Η τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών έλαβε χώρα στις 10 Σεπτεμβρίου και μετά το τέλος της ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε αναφερθεί σε απόφαση των δύο ηγετών να εξουσιοδοτήσουν τους συμβούλους και τις ομάδες τους «να συνεχίσουν πιο συγκεκριμένα τη συζήτηση πάνω σε διάφορες πτυχές, με στόχο να καταλήξουν σε κάποιες συγκλίσεις που να μας παρουσιάσουν όταν θα επανέλθουμε αρχές του Οκτώβρη με τον κ. Ερογλου με στόχο να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα».
Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, εξέφρασε τότε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων ολοήμερων συναντήσεων που είχαν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων πριν από τη διακοπή των συνομιλιών.
 Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"