Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Υποβολή Αιτήσεων για το Οικιακό Τιμολόγιο από τους Τρίτεκνους

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), ενός νέου ειδικού τιμολογίου  ηλεκτρικής ενέργειας, του οποίου η τιμή είναι 10% χαμηλότερη από το σημερινό και παρέχετε αποκλειστικά για κατανάλωση της κύριας κατοικίας. 
Ειδικότερα για γονείς με τρία τέκνα ορίζεται ότι:....

Δικαιούχοι του ΚΟΤ είναι γονείς με τρία παιδιά που έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής.

Προϋποθέσεις για την ένταξη στο ΚΟΤ αποτελεί :
α) κατανάλωση κάτω από 1200kWh ανά τετράμηνο (το μέρος της κατανάλωσης που ωφελείται από την έκπτωση είναι από 0-800) και
β) κατανάλωση για πρώτη κατοικία


Από 18 Οκτωβρίου, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και στα ΚΕΠ.


Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για υποβολή στην ιστοσελίδα ή τηλεφωνικά είναι:
- Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος (απαιτείται η δεύτερη σελίδα που αφορά τα δημοτικά τέλη κλπ) με ημερομηνία έκδοσης οπωσδήποτε μεταγενέστερη της 27/9/2010
- ΑΦΜ του αιτούντος και του/της συζύγου
- Αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου


Τα δικαιολογητικά για υποβολή στα ΚΕΠ περιλαμβάνουν επιπλέον την ταυτότητα του δικαιούχου ή, αν υποβληθεί η αίτηση από τρίτο πρόσωπο, ταυτότητα του τρίτου και εξουσιοδότηση ή υπεύθυνη δήλωση ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παρέχονται στα τηλεφωνικά κέντρα του ΥΠΕΚΑ (τηλέφωνο: 210 – 9797400) και της ΔΕΗ (210 – 9298000), στα καταστήματα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, στα ΚΕΠ (μετά τις 18/10/2010) αλλά και στις ιστοσελίδες του ΥΠΕΚΑ (http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=575) και της ΔΕΗ (www.dei.gr).



1 σχόλιο:

  1. Είμαι τρίτεκνος και όταν άκουσα για 20% μείωση στο λογαριασμό της ΔΕΗ χάρηκα και άρχισα να το ψάχνω για να ενταχθώ στο μέτρο. Δεν είναι εξάλλου και πολλά τα κοινωνικά μέτρα στις μέρες μας... Και τότε άρχισαν οι απογοητεύσεις και οι ... διαπιστώσεις!!! Έχουμε και λέμε λοιπόν:
    Σύμφωνα με το ενημερωτικό φυλλάδιο της ΔΕΗ η έκπτωση είναι 20% και με αστερίσκο μας παραπέμπει στα ψιλά γράμματα όπου σημειώνεται επί λέξη: "Εκτιμώμενο ποσοστό έκπτωσης σε σχέση με το από 1/1/2011 οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ". Δηλαδή τι θέλει να μας πει; Ότι το 20% έκπτωσης δεν είναι σίγουρο αλλά εκτιμώμενο !!!! Δηλαδή παίζεται. Και ότι το οικιακό τιμολόγιο από 1/1/2011 επίσης δεν ... είναι σίγουρα το ίδιο με το σημερινό, αλλιώς δε θα χρειαζόταν να το επισημάνει!!!!
    Δεύτερη κρυάδα: Προϋπόθεση για την έκπτωση η κατανάλωση να κυμαίνεται από 200KWh μέχρι 1200 Kwh το τετράμηνο και αφορά τις 800 πρώτες kwh. Δηλαδή; Αν κάποιος καταναλώσει μέχρι 200kwh το τετράμηνο (δύσκολο αλλά υπάρχει ως πιθανότητα) δε θα τύχει έκπτωσης; Και αν ξεπεράσει τις 1200 δε θα έχει καθόλου έκπτωση; Αλλιώς θα έχει έκπτωση μόνο για τις 800 πρώτες!!!!! Ας το δούμε με νούμερα… Υποθέτουμε ότι κάποιος καταναλώνει 1000 kwh… Επειδή ξεπερνάει το όριο των 800 σύμφωνα με το τιμολόγιο της ΔΕΗ (http://www.dei.gr/Documents/timologia.oikiakis.pdf) χρεώνεται για τις πρώτες 800kwh 0,08761 €/kWh δηλαδή 70,088€ +11% ΦΠΑ μας κάνει σύνολο 77,! 80€. Ας δούμε τώρα τη μείωση που εκτιμάτε σε 20%. Αυτό σημαίνει 15,56€. Στάνταρ για όλους ασχέτως άλλης κατανάλωσης!!! Και φυσικά μετά προστίθενται δημοτικά τέλη, φόροι και ΕΡΤ κανονικότατα. Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση ένας τρίτεκνος, όση κατανάλωση και αν έχει μεταξύ 800 και 1200 kwh θα γλιτώσει 15€. Αν έχει μικρότερη από 800 θα γλιτώσει προφανώς λιγότερα από 15€. Όλη αυτή η φασαρία για 15€ το τετράμηνο και μάλιστα εκτιμώμενα, όχι σίγουρα…
    Και άφησα το καλύτερο για το τέλος… Για να γλιτώσει κάποιος τρίτεκνος τα 15 αυτά ευρώ, θα πρέπει να έχει "οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο της κατηγορίας των τριτέκνω". Καταλάβατε; Θα πρέπει ως οικογένεια να έχει μικρότερο εισόδημα από ότι δικαιολογεί στον κάθε σύζυγο ως άτομο. Κάτω δηλαδή από 22.000€. Οπότε αν έχει ο καθένας από 11.000€, που είναι μάλλον αναμενόμενο εφόσον καταφέρνουν και ζουν τρία παιδιά σε πείσμα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ , τότε δε δικαιούται την έκπτωση των maximum 15€ το τετράμηνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μας δουλεύουν κανονικά και εμείς το δεχόμαστε!!!! Εννοείτε ότι δεν έκανα καν τον κόπο να ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα. Χαρίζω τα 15€ κράτος για να ξελασπώσει. Θέλω όμως στην επόμενη ομιλία του ο πρωθυπουργός να με αναφέρει ως παράδειγμα έλληνα πολίτη τρίτεκνου που θυσιάζει με τη θέλησή του και με χαρά ακόμα και το δικαίωμα του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ για το εθνικό συμφέρον!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"