Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Europa League: ΑΕΚ-Χάιντουκ Σπλιτ 3-1

Με το δεξί ξεκίνησε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Europa League, επικρατώντας με 3-1 της Χάιντουκ Σπλιτ στο ΟΑΚΑ.
Η Ένωση, αν και αγχώθηκε αρκετά μέχρι να κάμψει την αντίσταση των Κροατών, μπόρεσε εν τέλει να επιβάλει τον ρυθμό της στην επανάληψη και να φτάσει στη νίκη.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές και σκόρερ....
για τους γηπεδούχους ήταν ο Ράφικ Τζιμπούρ, Νίκος Λυμπερόπουλος και Νάτσο Σκόκο
Ο πρώτος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ έχασε και πέναλτι που θα τις έδινε ξανά το προβάδισμα (είχε ισοφαρίσει η Χάιντουκ). Ο δεύτερος ήταν αυτός που έκανε το 2-1, το οποίο προήλθε από ενέργεια του τρίτου, που ήταν και ο σκόρερ του 3-1.
Το σκορ, λοιπόν, άνοιξε στο 12ο λεπτό ο Αλγερινός άσος της Ένωσης, όταν ξεφεύγοντας από το μαρκάρισμα του προσωπικού του αντιπάλου, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση σούταρε δυνατά για να νικήσει το τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Σούμπασιτς.
Παρά το 1-0 η ΑΕΚ δεν έδειξε διάθεση να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι με αποτέλεσμα οι Κροάτες να βγουν μπροστά και να ισοφαρίσουν. Στο 29' ο Ντιόπ πούλησε τη μπάλα εκτός περιοχής και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Τομάσοφ εντός αυτής. Ο διαιτητής έδειξε τη βούλα του πέναλτι και από αυτή ο Ίμπρισιτς έφερε το ματς στα ίσια.
Το γκολ της Χάιντουκ δεν ξύπνησε την Ένωση και έπρεπε να αρχίσει η επανάληψη για να γίνουν ξανά απειλητικοί οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ήταν δυο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, όταν ο Μπερνς και στη συνέχεια ο Τζιμπούρ ανατράπηκαν μέσα στην περιοχή για να δοθεί η εσχάτη των ποινών για το δεύτερο μαρκάρισμα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλγερινός, αλλά Σούμπασιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το χτύπημά του.
Η ΑΕΚ, παρόλα αυτά, συνέχισε να πιέζει και στο 65' μπόρεσε τελικά να φτάσει στο 2-1 με τον Λυμπερόπουλο να παίρνει το ριμπάουντ σε ασταθή απόκρουση σουτ του Σκόκο και από θέση οφσάιντ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η συνέχεια ανήκε στην Ένωση, η οποία δεν σταμάτησε να πιέζει και στις καθυστερήσεις πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Σκόκο μετά από έξυπνη μπαλιά του Λεονάρντο.
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Καφές (74` Λεονάρντο), Μανωλάς, Γιάχιτς, Τζιμπούρ, Λαγός, Ντιόπ, Μπερνς (70` Πατσατζόγλου), Σκόκο, Λυμπερόπουλος (90`+2 Μπλάνκο), Δέλλας.
Χάιντουκ Σπλιτ (Στάνκο Ποκλέποβιτς): Σούμπασιτς, Λιούμπισιτς, Μπούλιατ, Βέγιτς, Ιμπριτσιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοφ (67` Όρεμους), Στρίνιτς, Μαλότσα, Μπούλκου (80` Τρέμποτιτς), Σαρμπίνι (61` Κοπ). 
 Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"