Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Μαύρη επέτειος με εντάσεις

Εκδηλώσεις μνήμης έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ κατά την ένατη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, εν μέσω εντάσεων για την κατασκευή ισλαμικού κέντρου κοντά στο «Σημείο Μηδέν» και απειλές από πάστορα ότι θα κάψει το Κοράνιο.
Λίγο πριν αρχίσουν οι εκδηλώσεις σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Πενσυλβάνια ....
στη μνήμη των 3.000 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, ο πάστορας που είχε απειλήσει ότι θα κάψει αντίτυπα του Κορανίου σε εκκλησία στη Φλόριντα, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να το κάνει «ούτε σήμερα ούτε ποτέ».
«Δεν θα κάψουμε το Κοράνιο, σίγουρα όχι», όπως είπε ο πάστορας Τέρι Τζόουνς μιλώντας στο δίκτυο NBC. «Ούτε σήμερα, ούτε ποτέ», δήλωσε όταν ρωτήθηκε αν η διαδήλωση που είχε προγραμματίσει μπορεί να πραγματοποιηθεί στο μέλλον.
Ο πάστορας Τέρι Τζόουνς, από την εκκλησία Dove World Outreach Center στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα, είχε «παγώσει» τα σχέδιά του να κάψει το Κοράνιο, με αντάλλαγμα να συναντηθεί με τους μουσουλμάνους ηγέτες που επιθυμούν την ανέγερση ισλαμικού κέντρου και τζαμιού κοντά στο σημείο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.
Ωστόσο η είδηση για το σχεδιαζόμενο κάψιμο έχει ήδη εξοργίσει μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο, που πραγματοποίησαν και σήμερα διαδηλώσεις.
Μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης στο Πεντάγωνο ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες  
δεν είναι σε πόλεμο με το Ισλάμ.
«Δεν ήταν μία θρησκεία που μας επιτέθηκε εκείνη την ημέρα του Σεπτεμβρίου. Ήταν η Αλ Κάιντα», δήλωσε. «Δεν θα θυσιάσουμε τις ελευθερίες μας ούτε θα οχυρωθούμε πίσω από τείχη καχυποψίας».
Στη Νέα Υόρκη, οι συγγενείς των θυμάτων διάβασαν τα ονόματα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στους Δίδυμους Πύργους και τοποθέτησαν λουλούδια σε πισίνα στη σημείο της καταστροφής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του.
Υποστηρικτές και πολέμιοι της ανέγερσης ισλαμικού κέντρου κοντά στο «Σημείο Μηδέν» σχεδιάζουν διαδηλώσεις το Σάββατο. 
 Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"