Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων:

ImageΣαράντα δύο χρόνια φυλάκισης, συνολικά, καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επτά κατηγορουμένους για ληστεία και κλοπές.
Στην πρώτη υπόθεση, μια υπήκοος Ρουμανίας, μαζί με τρεις ομοεθνείς της, χτύπησαν αλύπητα έναν ηλικιωμένο στο Αχλαδοχώρι Μεσσηνίας, στα....

κτήματα του οποίου εργαζόταν η πρώτη επί 7 χρόνια, μέχρι να τους πει πού έχει τα χρήματα.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τους 4 κατηγορούμενους σε 6 χρόνια φυλάκισης έκαστο, συν 4 μήνες για τους δύο που χτύπησαν το θύμα.
Στη δεύτερη υπόθεση, σε 6 χρόνια κάθειρξης καταδικάσθηκαν τρεις Ρουμάνοι για διάπραξη 12 κλοπών σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, από τον Ιανουάριο έως το Φεβρουάριο του 2009.
Με ξύλο
Σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, στις 10 Φεβρουαρίου 2007, το απόγευμα, οι δυο άντρες μπήκαν στο σπίτι του. Έχοντας πάρει ένα ξύλο από την αυλή, ο ένας του ζήτησε χρήματα. 
Στη συνέχεια, του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα, ενώ ο δεύτερος τον κρατούσε. Αφού πήραν 520 ευρώ, που ήταν και όσα είχε, τον έδεσαν και έφυγαν. 
Στην αυλή τούς περίμενε η γυναίκα, τη φωνή της οποίας άκουσε ο ηλικιωμένος και αναγνώρισε, όπως είπε στους αστυνομικούς.
Ο τέταρτος περίμενε στο αυτοκίνητο.
Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι βρήκαν τον ηλικιωμένο χτυπημένο, ενώ τους περιέγραψε τι έγινε και τους είπε για τις υποψίες του. Μέσα σε λίγη ώρα είχαν συλλάβει τους δράστες.
Καταδίκη
Κατά τις απολογίες τους, ο πρώτος κατηγορούμενος είπε ότι μπήκε στο σπίτι με το δεύτερο (κατηγορούμενο). Βρήκε το ξύλο έξω από το σπίτι και χτύπησε τον ηλικιωμένο, ενώ ο δεύτερος τον κρατούσε. Προσπάθησε να καλύψει τη γυναίκα, λέγοντας ότι οδηγούσε, αλλά τους είπε να πάνε στο χωριό για να δει μια θεία της. Απαντώντας, όμως, σε ερώτηση του προέδρου ανέφερε ότι μετά τη ληστεία πήρε τα λεφτά και τα μετρούσε.
Τα ίδια είπε και ο δεύτερος, προσθέτοντας ότι μαζί έδεσαν τον ηλικιωμένο. Αυτός, φεύγοντας, έκοψε το τηλέφωνο. Επίσης, παραδέχτηκε ότι η γυναίκα μέτρησε τα χρήματα, αλλά τους μάλωσε για ό,τι είχαν κάνει.
Για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, που δεν ήταν προφυλακισμένοι, υπήρχε εξουσιοδότηση δικηγόρου.
Το Δικαστήριο τους έκρινε ένοχους και δεν έγινε δεκτό το αίτημα η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Έτσι, διατάχθηκε η σύλληψη και των δύο που παρέστησαν στη δίκη.
ΘΑΡΡΟΣ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"