Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Σε ρωσικά συμφέροντα το 9,70% της Τράπεζας Κύπρου

Mε δυο πράξεις αξίας άνω των 200 εκ ευρώ, στο χρηματιστήριο Κύπρου, άλλαξε χέρια το 7,57% της μεγαλύτερης Κυπριακής τράπεζας, αποκτώντας νέο μεγαλομέτοχο ρωσικών συμφερόντων. 
Δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στη διοικητική δομή ή στη σύνθεση του ΔΣ.
Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι....
έχει ενημερωθεί από την Odella Resources Ltd ότι έχει αποκτήσει σήμερα 45.724.213 μετοχές της Τράπεζας Κύπρου (7,57% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της)
Η Odella Resources Ltd αγόρασε 45.300.000 μετοχές από τα Ταμεία Προνοίας των Υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου στην τιμή €4,90 ανά μετοχή και 424.213 μετοχές από την αγορά (Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και Χρηματιστήριο Αθηνών) με μέση τιμή κτήσης €4,066.
Μετά την πιο πάνω συναλλαγή, η Odella Resources Ltd κατέχει συνολικά 58.596.580 μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 9,70% του υφιστάμενου εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας (σύνολο μετοχών 604.205.955). Η Odella Resources Ltd έχει επίσης συνάψει συμφωνία με τα Ταμεία Προνοίας των Υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου για απόκτηση 29.400.000 δικαιωμάτων προτίμησης (nil paid rights) με την έναρξη της διαπραγμάτευσης τους σε μέση τιμή €0,8286, (ως η προκύπτουσα τιμή με βάση την τιμή συναλλαγής των €4,90 ανά μετοχή) που μετά την άσκησή τους θα αντιστοιχούν σε 8.400.000 νέες μετοχές.
Το ποσοστό της Odella Resources Ltd μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας (νοουμένου ότι η προτιθέμενη έκδοση της Τράπεζας καλυφθεί στο σύνολό της), περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προτίμησης που κατέχει η Odella Resources Ltd ως δικαιούχος μέτοχος καθώς και των δικαιωμάτων προτίμησης που έχει συμφωνήσει να αποκτήσει ως αναφέρεται πιο πάνω, υπολογίζεται σε 8,98%.
Η Odella Resources Ltd, εγγεγραμμένη εταιρία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, ανήκει σε Κυπριακό εμπίστευμα ξένων συμφερόντων.
«Οι νέοι μέτοχοι της Τράπεζας, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με άλλες τραπεζικές δραστηριότητες, έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές της Τράπεζας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Κύπρου.
Ειδικότερα, μιλώντας στη κυπριακή ιστοσελίδα «StockWatch» μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι το κυπριακό εμπίστευμα Odella Resources αγόρασε το 9,7%, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε ότι η επένδυση είναι μακροπρόθεσμη και αποκάλυψε ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας δεν ζήτησε θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας.
«Ο επιχειρηματίας έχει τεράστιες επενδύσεις, ορισμένες εκ των οποίων στο χρηματιστήριο του Λονδίνου», είπε ο κ. Ηλιάδης. «Η επένδυση που έκανε στην Τράπεζα Κύπρου είναι ένα μικρό μέρος του ενεργητικού του», σημείωσε. «Ο επενδυτής έχει άριστες σχέσεις με το μάνατζμεντ και πιστεύει στις προοπτικές της Τράπεζας Κύπρου. Επένδυσε μακροπρόθεσμα, και μας ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να κάνει και άλλες επενδύσεις στην Κύπρο».
«Δεν έχει εκφράσει καμία επιθυμία να είναι μέλος του ΔΣ της Τράπεζας, είτε αυτός είτε άτομα του κύκλου του», είπε ο κ. Ηλιάδης.
Ο κ. Ηλιάδης πρόσθεσε ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας «γνωρίζει τον περιορισμό που υπάρχει για οποιοδήποτε ποσοστό πέραν του 10% σε τράπεζα και δεν έχει πρόθεση να αυξήσει το ποσοστό του». Παρά τις επίμονες ερωτήσεις που δέχεται για την ακριβή ταυτότητα του νέου μεγαλομετόχου της Τράπεζας, το Συγκρότημα αποφεύγει προς το παρόν να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του, αφού ο ίδιος ο επενδυτής επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. «Ο νόμος επιβάλλει να σεβαστούμε το trust», είπε ο κ. Ηλιάδης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"