Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας χαιρετίζει την απόφαση της ηγεσίας  του υπουργείου Ενέργειας για την δημιουργία του (ΚΟΤ) Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου από την ΔΕΗ, ενός τιμολογίου το οποίο έρχεται να προστατεύσει τις ειδικές ομάδες καταναλωτών, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Σύμφωνα με την απόφαση που υπεγράφη, για να κάνει κάποιος χρήση του ευνοϊκού τιμολογίου, θα πρέπει να.... .... υποβάλει αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ. Απευθύνεται  σε πολίτες με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου,  μακροχρόνια ανέργους, γονείς με τρία παιδιά και άτομα με αναπηρία.
Ειδικότερα για γονείς με τρία τέκνα ορίζεται ότι  :
Δικαιούχοι του ΚΟΤ είναι γονείς με τρία παιδιά, όπως προκύπτει από την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωσή τους κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης έτος και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής
φορολογούμενων (τριτέκνων), όπως αυτό καθορίζεται από τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όπως κάθε φορά ισχύει, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος .

Προϋποθέσεις για την ένταξη στο ΚΟΤ αποτελεί :

α) κατανάλωση κάτω από 1000 kWh ανά τετράμηνο (το μέρος της κατανάλωσης που ωφελείται από την έκπτωση είναι από 0-800) και


β) κατανάλωση για πρώτη κατοικία.


Η ένταξη ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενο έτος, εκτός αν παύσουν να ισχύουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Η έκπτωση αυτή για τις ειδικές ευπαθείς ομάδες είναι 20%.

Για την ένταξη στο ΚΟΤ για το 2011, πρώτο έτος εφαρμογής του, οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, απευθείας ή μέσω των προμηθευτών στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου ή Διαχειριστή Μη Συνδεδεμένων Νησιών στο χρονικό διάστημα από 01/10/2010 έως 15/12/2010.


Η Υπουργική Απόφαση του ΚΟΤ είναι αναρτημένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ: www.ypeka.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"