Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Καύσωνας ρεκόρ με 46 βαθμούς κελσίου!

Εσπασε τα θερμόμετρα ο καύσωνας.
Ρεκόρ όλων των εποχών με τον υδράργυρο να χτυπά τους 46 βαθμούς υπό σκιά, μετατρέποντας κυριολεκτικά την Λευκωσία σε καιόμενο καζάνι. 
Σημειώνεται ότι η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε μέχρι σήμερα ήταν οι 44 βαθμοί κελσίου. Τα επίπεδα υγρασίας εκτοξεύτηκαν στο 82%. 
Συνδυασμός που «σκοτώνει» και που.... θέτει το νησί σε κλοιό καύσωνα.
Χιλιάδες κόσμου αναζήτησαν  όαση δροσιάς στις παραλίες. Κολύμπι στη θάλασσα σε συνδυασμό με άφθονα δροσιστικά ροφήματα ήταν στις επιλογές των περισσοτέρων προκειμένου να πάρουν ανάσα από τον ανυπόφορο καύσωνα.
Όσο για τον υδράργυρο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, καθώς σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμή αέρια μάζα, αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο και την Τρίτη. 

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υδράργυρος θα σημειώσει σταδιακή πτώση και η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, στους 37-38 βαθμούς.
Κατά  τις καυτές αυτές μέρες,  οι ειδικοί συστήνουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες,  και να παραμένουν σε δροσερό μέρος.
 Home

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"