Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Στο μικροσκόπιο της τρόικας

troika1Από το υπουργείο Οικονομικών ξεκινούν την επίσκεψή τους στην Αθήνα, οι ελεγκτές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, οι οποίοι θα αποφανθούν για τη δεύτερη δόση του δανείου τον Σεπτέμβριο.
Στο στόχαστρο των τεχνοκρατών θα βρεθούν οι μαύρες τρύπες που ανοίγουν στον προϋπολογισμό οι μεγάλες ζημιογόνες ΔΕΚΟ, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα νοσοκομεία. 
Στη λίστα της Τρόικας βρίσκονται ακόμα, η.... .... απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.

Συναντήσεις στο υπ. Οικονομικών

Με τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου αρχικά και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Ζανιά στη συνέχεια, αρχίζουν οι νέες "εξετάσεις" της ελληνικής οικονομίας από το κλιμάκιο της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ).
Την Τετάρτη, θα υπάρξουν συναντήσεις με πολλούς υπουργούς, μεταξύ των οποίων, η Λούκα Κατσέλη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Δημήτρης Ρέππας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το κλιμάκιο αναμένεται να επισκεφτεί επίσης την Τράπεζα της Ελλάδος, τον ΟΔΔΗΧ, την Ελληνική Στατιστική Αρχή και το ΣΔΟΕ.
Ο έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 Αυγούστου και προς τα μέσα Αυγούστου θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προς το τέλος του ίδιου μήνα το πόρισμα του ΔΝΤ, προκειμένου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου η χώρα να λάβει τη 2η δόση του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ.
Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"