Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Και το Τσεσμέ στο Αιγαίο.....

tsesme_mKλιμακώνει τις ενέργειες στο Αιγαίο η Άγκυρα καθώς μετά το "Πίρι Ρέις" στο Καστελόριζο, έβγαλε και το ερευνητικό σκάφος "Τσεσμέ" στο Θρακικό Πέλαγος. Το ερευνητικό σκάφος πλέει 8 ναυτικά μίλια νότια της Αλεξανδρούπολης και συνοδεύεται από τουρκικό περιπολικό.
Το πρωί, το πλοίο βρέθηκε.... .... εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ τώρα πλέει σε διεθνή ύδατα, συνοδευόμενο από τουρκικό περιπολικό σκάφος.
Περιπολικά του ελληνικού λιμενικού παρακολουθούν τα δύο πλοία.

Αντιδράσεις
Άμεσες, συντονισμένες και αποφασιστικές ενέργειες από ελληνικής πλευράς, ζήτησε από την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος και αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.
"Η συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας δεν μπορεί να παραμείνει αναπάντητη. Η κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων", τόνισε και επισήμανε: "Στο "Πίρι Ρέις" προστέθηκε και το "Τσεσμέ", δύο πλέον τουρκικά ερευνητικά σκάφη που, ανενόχλητα, πραγματοποιούν έρευνες σε Ελληνική υφαλοκρηπίδα, την ώρα που οι διερευνητικές επαφές για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζονται".
"Οι έρευνες για πετρέλαιο που πραγματοποιούν τα δύο τουρκικά πλοία είναι ενδεχομένως, ο πρόλογος μιας νέας ευκαιρίας για τη δημιουργία τετελεσμένων", σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"