Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Soros: Μόλις μπήκαμε στη β΄ φάση της κρίσης

Η κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος όπως το γνωρίζουμε είναι γεγονός και η κρίση απέχει μακράν από το να θεωρείται περατωθείσα, τόνισε ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής George Soros, μιλώντας σε συνέδριο στη Βιέννη, μετέδωσε το Bloomberg.

"Μόλις ........μπήκαμε στη β'΄φάση του δράματος", τόνισε ο κ. Σόρος, σημειώνοντας ότι εντείνονται οι δημοσιονομικές ανησυχίες για την Ευρώπη και οι κυβερνήσεις πιέζονται να μειώσουν τα ελλείμματα, κάτι που θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία ξανά στην ύφεση.

Ο κ. Σόρος υπογράμμισε ότι η τρέχουσα κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας θυμίζει τη δεκαετία του '30με τις κυβερνήσεις να πιέζονται να μειώσουν τα ελλείμματα προϋπολογισμού τους, σε μια χρονική στιγμή που η οικονομική ανάκαμψη είναι ακόμη εύθραυστη.

"Όταν οι χρηματαγορές άρχισαν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην αξιοπιστία των κρατικών ομολόγων, η Ελλάδα και το ευρώ τέθηκαν στο επίκεντρο, αλλά οι επιπτώσεις αναμένεται να γίνουν αισθητές σε παγκόσμιο επίπεδο"επεσήμανε ο μεγαλοεπενδυτής.

Αναφερόμενος στα ασφάλιστρα έναντι ενδεχομένου χρεοκοπίας, τα credit default swaps, τόνισε ότι είναι επικίνδυνα και θα έπρεπε να επιτρέπονται μόνο όταν υπάρχει ασφαλιστικό συμφέρον για τον επενδυτή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"