Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Group A: Γαλλία-Νότιος Αφρική 1-2

H Νότιος Αφρική επικράτησε 2-1 της Γαλλίας, αλλά έμεινε εκτός συνέχειας, όπως και οι "τρικολόρ", που δεν σημείωσαν ούτε νίκη στη διοργάνωση.
Το σκορ άνοιξε στο 20ό λεπτό με κεφαλιά του Κουμάλο, ενώ στο 37' ο Μφέλα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η ομάδα του Ραϊμόν Ντομενέκ μείωσε στο 70ό λεπτό με τον Μαλουντά.

Με τη Γαλλία αγωνίστηκε....

.... βασικός ο Σισέ, ο οποίος όμως απείλησε μόνο σε μία φάση με μακρινό σουτ και αντικαταστάθηκε στομ 55ο λεπτό από τον Ανρί.

Η Νότιος Αφρική είναι η πρώτη διοργανώτρια χώρα που αποκλείεται από τη φάση των ομίλων στην ιστορία του Μουντιάλ, ενώ να σημειωθεί ότι η Γαλλία μένει για τρίτη φορά εκτός από τον α' γύρο και μάλιστα χωρίς να σημειώσει νίκη. Οι δύο προηγούμενες ήταν το 1966 και το 2002, όταν συμμετείχε και πάλι στον 1ο όμιλο και είχε για αντίπαλό της την Ουρουγουάη. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Ο αγώνας

Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, το θέαμα ήταν φτωχό, καθώς δεν υπήρχε κάποια καλή φάση μπροστά από τις δύο εστίες, ενώ και οι παίκτες των δύο ομάδων έμοιαζαν να μην πιστεύουν στην πρόκριση, που δεν κρινόταν μόνο από το δικό τους παιχνίδι, αλλά και από εκείνο της Ουρουγουάης με το Μεξικό.

Τελικά, μια αδράνεια στην άμυνα των Γάλλων στο 20ό λεπτό απέφερε το γκολ για τη Νότιο Αφρική, μόλις στην πρώτη ευκαιρία που παρουσιάστηκε στην αναμέτρηση. Ο Τσαμπαλάλα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Λορίς δεν έκανε σωστή έξοδο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Κουμάλο, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0 για τους διοργανωτές.

Η Γαλλία προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως το σουτ του Ζινιάκ στο 21' έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζόζεφς.

Το έργο των Γάλλων ήταν ιδιαίτερα δύσκολο μετά το γκολ του Κουμάλο και έγινε ακόμα δυσκολότερο στο 25ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε ο Γκουρκούφ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Γάλλος μέσος χτύπησε με τον αγκώνα τον Σιμπάγια σε διεκδίκηση της μπάλας και ο Κολομβιανός διαιτητής, Όσκαρ Ρουίς, πήρε την απόφαση να τον αποβάλλει. Μάλλον αυστηρή η κόκκινη κάρτα, αφού δεν φαινόταν να υπάρχει πρόθεση από τον Γκουρκούφ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Νότιος Αφρική έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 37', όταν ο Μασιλέλα γύρισε από αριστερά την μπάλα προς τον Μφέλα, ο οποίος από κοντά πλάσαρε για το 2-0.

Πλέον, με το σκορ στο άλλο παιχνίδι να είναι 1-0 υπέρ της Ουρουγουάης, οι διοργανωτές ήθελαν δύο γκολ ακόμα για να εξασφαλίσουν την πρόκριση εις βάρος του Μεξικού.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία εξαιρετική ευκαιρία από τον Μφέλα, ο οποίος δέχθηκε την κάθετη πάσα από τον Τσαμπαλάλα, αλλά το ωραίο πλασέ που επιχείρησε, χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Λορίς.

Η μοναδική φορά που ο Σισέ έγινε αισθητός από την άμυνα των Νοτιοαφρικάνων ήταν στο 55ο λεπτό, όταν ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόζεφς. Μάλιστα, αμέσως μετά από αυτήν την προσπάθεια, ο Σισέ αντικαταστάθηκε από τον Ανρί.

Στη συνέχεια, ο Μφέλα έχασε δύο ακόμα πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά τελικά το γκολ ήρθε από πλευράς Γαλλίας, με τον Ριμπερί να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να γυρίζει την μπάλα στον Μαλουντά, που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να μειώσει σε 2-1 στο 70'.

Το παιχνίδι τελείωσε με μία πολύ καλή ευκαιρία του Τσαμπαλάλα να σημειώσει ένα ακόμα γκολ για τη Νότια Αφρική, αλλά ο Λορίς έσωσε την ομάδα του, που αποχαιρέτησε τη διοργάνωση χωρίς να σημειώσει νίκη.

Γαλλία (Ντομενέκ): Λορίς, Σανιά, Γκαλάς, Σκιλασί, Κλισί, Ντιαρά (82' Γκοβού), Ντιαμπί, Ζινιάκ (46' Μαλουντά), Γκουρκούφ, Ριμπερί, Σισέ (55' Ανρί)

Νότιος Αφρική (Παρέιρα): Τζόζεφς, Νγκόνγκα (55' Γκάξα), Μοκοένα, Κουμάλο, Μασιλέλα, Πίεναρ, Σιμπάγια, Κουμπόνι (78' Μοντίσε), Τσαμπαλάλα, Μφέλα, Πάρκερ (68' Νομβέτε)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"