Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Group A: Νότιος Αφρική-Μεξικό 1-1και Ουρουγουάη - Γαλλία 0-0

Χωρίς νικητή έληξε το εναρκτήριο ματς του 19ου Μουντιάλ, με τη Νότιο Αφρική και το Μεξικό να μένουν στο 1-1. Προηγήθηκαν οι διοργανωτές με αριστερό "κεραυνό" του Τσαμπαλάλα (55'), ισοφάρισαν οι "σομπρέρος" με τον Ράφα Μάρκες (79'). Δοκάρι στο 90' ο Μφέλα, MVP της αναμέτρησης ο μέσος των Κάιζερ Τσιφς, Τσαμπαλάλα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Παρέιρα.... συνέχισε την παράδοση που θέλει τη διοργανώτρια χώρα να μην ηττάται στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, ενώ παράλληλα επέκτεινε το δικό της εντυπωσιακό αήττητο σερί (ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009) σε 13 παιχνίδια.

Στο αντίποδα, το Μεξικό κατάφερε μεν να "σώσει την παρτίδα" ισοφαρίζοντας στο 79', όμως δεν μπόρεσε να αποτινάξει την αρνητική παράδοση που το συνοδεύει όταν συναντάει αφρικανικές ομάδες στη διοργάνωση: και αυτό γιατί το 1-1 έρχεται να προστεθεί στο 1-3 από την Τυνησία το 1978 αλλά και το 0-0 με την Αγκόλα το 2006.

Όσον αφορά στο στατιστικό κομμάτι, αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία στην ιστορία των δύο ομάδων, καθώς μέχρι πρότινος το Μεξικό μετρούσε 2 νίκες έναντι μίας των διοργανωτών, ενώ η ισοπαλία εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε πρεμιέρα Μουντιάλ μετά από το 1986 (Ιταλία-Βουλγαρία 1-1).


Ουρουγουάη - Γαλλία 0-0


Ουρουγουάη - Γαλλία 0-0Ουρουγουάη και Γαλλία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στην πρεμιέρα τους στην διοργάνωση, έτσι όλες οι ομάδες στον 1ο όμιλο έχουν από έναν βαθμό μετά την 1η αγωνιστική.
Το ματς δεν είχε πολλές καλές φάσεις με την καλύτερη ευκαιρία να χάνει ο Ντιέγκο Φορλάν για τους Ουρουγουανούς, οι οποίοι από το 81' έπαιξαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νικολάς Λοντέιρο.

Ο Ραϊμόν Ντομενέκ δεν χρησιμοποίησε τον Τζιμπρίλ Σισέ, προτιμώντας να περάσει στο ματς τους Ανρί και Ζινιάκ, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα των Γάλλων στα τελευταία λεπτά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"