Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

"Aπαράδεκτες προτάσεις Έρογλου"

Δέσμη εντελώς απαράδεκτων προτάσεων είχε καταθέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τουρκοκυπριακή πλευρά, εμμένοντας στο αίτημά της για χωριστές οικονομίες και εξωτερική πολιτική των συνιστώντων κρατιδίων.

Όπως αποκάλυψε ο Επίτροπος Προεδρίας, Γιώργος Ιακώβου, σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη, δεν........ επιτεύχθηκε καμιά πρόοδος στη συζήτηση για το περιουσιακό κατά την τελευταία συνάντηση του προέδρου Χριστόφια με τον Ντερβίς Ερογλου.

Η ομάδα Ερογλου επέμεινε μόνο σε αποζημιώσεις και μάλιστα μόνο για το 1/10 της πραγματικής αξίας των περιουσιών.

Επέμεινε επίσης στο αίτημά της όπως με τη λύση, οι Τούρκοι υπήκοοι αποκτούν αμέσως ελευθερία διακίνησης και απολαμβάνουν βασικά δικαιώματα που ισχύουν για τους πολίτες χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δηλώσεις Αντρου Κυπριανού

Σε δηλώσεις, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις Ιακώβου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού είπε ότι αποτελούν πάγια πολιτική της τουρκικής πλευράς, οι απαιτήσεις για αυτόνομη εξωτερική πολιτική, ξεχωριστή οικονομία και αποζημιώσεις μόνο για το 10% των περιουσιών. 

Το γεγονός αυτό, τόνισε,  αποδεικνύει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η ελληνοκυπριακή πλευρά στην προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού.

Ο κ. Κυπριανού που μιλούσε λίγο πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, είπε ότι η στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς, προκαλεί λύπη στην ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία ωστόσο πρέπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για επίλυση του προβλήματος, αφού μόνο έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, για το σύνολο του κυπριακού λαού.

Ο κ. Κυπριανού απηύθυνε επίσης έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα να συναισθανθούν τις δύσκολες ώρες και να συσπειρωθούν γύρω από τις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου και τις δεσμεύσεις που η Λευκωσία έχει αναλάβει έναντι της Διεθνούς κοινότητας.
 www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"