Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Αρχίζει η γιορτή....

Αρχίζει η γιορτήΗ ώρα για τη μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έφτασε και τα βλέμματα όλων στον πλανήτη στρέφονται από σήμερα στη Νότια Αφρική όπου θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η διοργάνωση βέβαια έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία και στην Ελλάδα από τη στιγμή που η Εθνική ομάδα μετά από 16 χρόνια, ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή της σε τελική φάση Μουντιάλ
Η «γαλανόλευκη» ρίχνεται στην μάχη.... .... το Σάββατο με πρώτο αντίπαλο τη Νότια Κορέα και μία μέρα νωρίτερα το Μουντιάλ ανοίγει τις πύλες του.

Η τελετή έναρξης

 
Estadio Soccer City de jOHANNESBURGOΗ τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναμένεται να έχει διάρκεια 30 λεπτών. Δύο ώρες(15:00) πριν από το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στην διοργανώτρια Νότια Αφρική και το Μεξικό, εκατοντάδες χορευτές, μουσικοί και άλλοι συμμετέχοντες (συνολικά 1.581 άτομα) στο στάδιο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ, θα... κηρύξουν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κεντρικό θέμα της θα είναι το "καλωσήλθατε στο σπίτι του κόσμου".

Την τελετή αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε 215 χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ. Ο νικητής των βραβείων Grammy, Αρ Κέλι, θα παρουσιάσει το κεντρικό τραγούδι με τίτλο "Σημάδι της Νίκης", με ένα τοπικό συγκρότημα να τον συνοδεύει.

Μάλιστα, ο γνωστός τραγουδιστής με δήλωσή του στην ιστοσελίδα της οργανωτικής επιτροπής τόνισε ότι "... η συμμετοχή μου στο γεγονός είναι το μεγαλύτερο πράγμα, με το οποίο έχω ασχοληθεί". Η μασκότ του Μουντιάλ είναι o Zακούμι, μία ανθρωπόμορφη λεοπάρδαλη με πράσινα μαλλιά. Το όνομά της βγαίνει από το "ΖΑ", τον διεθνή γραμμικό κώδικα της Νοτίου Αφρικής και το "Κούμι", το οποίο σημαίνει "10" σε διάφορες αφρικανικές γλώσσες.

Ν. Αφρική-Μεξικό (17:00-ΝΕΤ)


Η ποδοσφαιρική αυλαία ανοίγει με την αναμέτρηση της διοργανώτριας χώρας κόντρα στο Μεξικό. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ και οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν να κάνουν καλό ποδαρικό, προκειμένου να έχουν ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Νότια Αφρική αγωνιζόμενη στην έδρα της με τον Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα στο τιμόνι τους θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τους φιλάθλους της με ένα καλό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα.

Στην αντίπερα όχθη το Μεξικό θέλει να δείξει ότι μπορεί να προχωρήσει στην διοργάνωση και απέναντι στην «οικοδέσποινα» του Μουντιάλ, το θετικό αποτέλεσμα κρίνεται απαραίτητο για να αυξήσει τις ελπίδες της. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ραβσάν Ιρμάτοφ από το Ουζμπεκιστάν.

Οι πιθανές ενδεκάδες


ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ (Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Κούνε, Γκάξα, Μοκοένα, Κουμάλο, Μασιλέλα, Μοντίσε, Ντιγκακόι, Πιενάαρ, Λετσολονιάνε, Τσαμπαλάλα, Μφέλα
ΜΕΞΙΚΟ (Χαβιέ Αγκίρε): Πέρες, Χουάρες, Μαρκες, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Τοράδο, Κάστρο, Γκουαρδάδο, Ντος Σάντος, Ερνάντες, Βέλα

Ουρουγουάη-Γαλλία (21:30-ΝΕΤ)


Στο Κέιπ Τάουν και το δεύτερο παιχνίδι του πρώτου ομίλου, Ουρουγουάη και Γαλλία στοχεύουν να μπουν με το δεξί στην διοργάνωση, προκειμένου με το καλημέρα να αποκτήσουν προβάδισμα για την πρόκριση στους «16».

Οι Νοτιοαμερικανοί σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προπονητής τους, Όσκαρ Ταμπάρεθ θέλουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των «τρικολόρ» οι οποίοι από την άλλη πλευρά αν και πήραν δύσκολα το εισιτήριο για τα τελικά, φιλοδοξούν να αποδείξουν ότι παραμένουν μία μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Άλλωστε τέσσερα χρόνια πριν στην Γερμανία είχαν φτάσει έως τον τελικό και θα επιδιώξουν ξανά να έχουν μία καλή πορεία. Διαιτητής του παιχνιδιού θα είναι ο Γιουϊτσι Νισιμούρα από την Ιαπωνία.

Οι πιθανές ενδεκάδες


ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρεθ): Μουσλέρα, Βικτορίνο, Λουγκάνο, Γκοντίν, Μ.Περέιρα, Πέρες, Αρεβάλο Ριος, Α.Περέιρα, Γκονζάλες, Φορλάν, Σουάρες
ΓΑΛΛΙΑ (Ραϊμόν Ντομενέκ): Λορίς, Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Εβρά, Γκουρκίφ, Τουλαλάν, Μαλουντά, Γκοβού, Ανελκά, Ριμπερί 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"