Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Διευκρινιστική εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους

spiti-ymiupaithrioiΣε διαδικαστικά θέματα των αιτήσεων, διευκρινήσεις σχετικά με τους χώρους της οικίας και πώς υπολογίζονται και για τα χρονικά περιθώρια για την υποβολή των δικαιολογητικών αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η διευκρινιστική εγκύκλιος που αφορά στο Κεφάλαιο Β' «Υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, ειδικό πρόστιμο διατήρησης, περιβαλλοντικό ισοζύγιο». 
Την εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απαντώντας σε.... .... ερωτήματα πολεοδομικών υπηρεσιών και πολιτών σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 3843/10 «Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, μητροπολιτικές αναπλάσεις και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 62 Α').

Διευκρινίσεις

Αναφορικά με τη διαδικασία πληρωμής παράβολων και προστίμων από τους πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση, στην εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής:
- Τα παράβολα καταβάλλονται στις ΔΟΥ όλης της χώρας, στον κωδικό 3741.
- Η πληρωμή των αμοιβών των μηχανικών του ΤΕΕ γίνεται στην Εθνική Τράπεζα.
- Η καταβολή των προστίμων γίνεται σε όλες τις τράπεζες που έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ και συμμετέχουν στη διαδικασία είσπραξης «Ειδικού Προστίμου Διατήρησης Ρυθμιζόμενων Χώρων».
Ειδικά για τις τράπεζες, σημειώνεται ότι θα ενεργοποιήσουν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία είσπραξης του προστίμου και θα δέχονται πολίτες για τις σχετικές συναλλαγές από τις 12 Ιουλίου 2010 και μετά. «Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους ενδιαφερόμενους πολίτες να αρχίσουν από τώρα τις διαδικασίες ένταξης στη ρύθμιση και την προεργασία για όλα τα προηγούμενα βήματα μέχρι να φτάσουν στην πληρωμή του προστίμου στις τράπεζες», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.
 ΕΡΤonline Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"