Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Διαψεύδονται τα σενάρια για έξοδο από το ευρώ, αλλά...

Θα έχετε ακούσει φαντάζομαι όλοι σας τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης χρέους, έξοδο από το Ευρώ και επιστροφή στη δραχμούλα, ή και τα δύο μαζί.  
Αυτό έκανε το κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή, να διαψεύσει τις φήμες που κατακλύζουν το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες για  χρεωκοπία της Ελλάδας και όλα τα παραπάνω, αλλά το ερώτημα είναι:
Ποιός πιστεύει.... πλέον την κυβέρνηση για το θέμα αυτό μετά τα όσα έχει πει και έχει πράξει; Για να μη γυρίσουμε στην εποχή Μαρκεζίνη και στη μεγάλη υποτίμηση της δραχμής που έγινε τότε κατά 50%.
Γιατί αυτό θα γίνει και πάλι σε περίπτωση που έρθουμε στη δραχμή, αλλά το ποσοστό της υποτίμησης θα είναι γύρω στο 37%, βάσει των εξωγενών δηλώσεων διαφόρων οικονομικών αναλυτών.
Πάντως ο κος Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι:.... "Το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες, διαφόρων φημών για δήθεν επιστροφή στη δραχμή, δήθεν αναδιαρθρώσεις χρέους, υβριδικά συστήματα χρήματος και άλλα που ακούμε για πρώτη φορά. Είναι φανερό πως τέτοια διασπορά, πλήρως ανυπόστατων φημών, μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό προκαλεί στην προσπάθεια που καταβάλλει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, για την ασφαλή έξοδο από την κρίση. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια, τόνισε ο Γ. Πεταλωτής, απ` όπου και αν προέρχονται, απ` όπου και αν εκπορεύονται, με όποιο τρόπο και αν διαδίδονται στην ελληνική κοινωνία. Και επαναλαμβάνουμε -φυσικά, είναι αυτονόητο για μας ότι δεν τίθεται θέμα πτώχευσης, δεν τίθεται θέμα επιστροφής στη δραχμή ή οτιδήποτε άλλο ακούγεται όλο αυτό το διάστημα".
Ας ελπίσουμε ότι τα γεγονότα δεν θα διαψεύσουν τον συμπαθή κυβερνητικό εκπρόσωπο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"