Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Εγκρίθηκε το δίκτυ ασφαλείας των 750 δισ. για Ευρωζώνη

Εγκρίθηκε το βράδυ  της Δευτέρας από τους υπουργούς  Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η τελική μορφή του σχεδίου  για το «δίχτυ ασφαλείας», ύψους 750 δισ. ευρώ το οποίο δημιουργείται για  να βοηθήσει χώρες της Ευρωζώνης.

Το “όχημα” που θα συσταθεί σχετικά, θα μπορεί να δανειστεί μέχρι.... .... 440 δισ. ευρώ από τις αγορές, τα οποία θα προωθήσει έπειτα σε χρεωμένα κράτη των «16»

Τα ευρωπαϊκά κράτη θα μπορούν να συνεισφέρουν επιπλέον 60 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 250 δισ. ευρώ.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ εκτιμούν ότι ο νέος μηχανισμός θα αμβλύνει τις ανησυχίες για την ικανότητα των ευρωπαϊκών κρατών να αποπληρώνουν τα χρέη τους.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα με την Ουγγαρία, το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι πολιτικοί στην Ουγγαρία μιλούν πολύ»...  


Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέρ Ρέιντερς, ο οποίος σε σχέση με την μεγάλη υποχώρηση του ευρώ ανέφερε ότι «ένα ευρώ που μας επιτρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και βοηθά στις εξαγωγές δεν είναι πρόβλημα».

“Ναι” για την Εσθονία

Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συστήνει στις χώρες της Ευρωζώνης να ολοκληρώσουν τη νομισματική ένωση και αναθεωρήσουν τις Συνθήκες σχετικά με τους κανονισμούς για τη δημοσιονομική πολιτική.

«Η σημερινή κρίση στη ζώνη του ευρώ προκύπτει από μη βιώσιμες δημοσιονομικές πολιτικές σε ορισμένες χώρες, καθυστερήσεις στην αποκατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ανεπαρκή πρόοδο στην επιβολή της αναγκαίας πειθαρχίας και ευελιξίας που είναι αναγκαίες για μια λειτουργία χωρίς δυσκολίες της νομισματικής ένωσης, και μια ανεπαρκή διακυβέρνηση της ζώνης» αναφέρει το Ταμείο σε ένα έγγραφο που υποβλήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο στα μέλη του Eurogroup και το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.

Οι υπουργοί Οικονομικών  της Ευρωζώνης παραμένουν θετικοί  για την ένταξη και της Εσθονίας, η οποία τοποθετείται στην επόμενη  χρονιά.

 Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"