Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010: Με το σπαθί της η Ουρουγουάη στους "8"!

Η Ουρουγουάη έγινε η πρώτη ομάδα που σφράγισε το εισιτήριο για τους "8" του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής
Η "σελέστε", στο πρώτο νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης. νίκησε δύσκολα -αλλά δίκαια- τη Νότια Κορέα με 2-1 και στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα.... .... ΗΠΑ - Γκάνας.

Μολονότι οι Κορεάτες είχαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα (δοκάρι), οι Ουρογουανοί ήταν αυτοί που έδειξαν εξ αρχής ποιος είναι το αφεντικό. 

Με το "καλημέρα" άρχισαν ν' αναστατώνουν τα αντίπαλα καρέ, ανοίγοντας νωρίς νωρίς το σκορ (8΄), με πλασέ του Σουάρες σε κενή εστία. Από κει κι ύστερα, η "σελέστε" έδειξε μεγαλύτερη σπουδή στα αμυντικά της καθήκοντα, με τους Νοτιοκορεάτες να είναι επιθετικοί μεν, ακίνδυνοι δε -τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο.

Στις αρχές της επανάληψης η ομάδα της Ν. Κορέας έγινε πιο απειλητική, ενώ οι Ουρουγουανοί αναγκάστηκαν (ή επέλεξαν...) να οπισθοχωρήσουν ακόμα περισσότερο. Μια επιλογή που πλήρωσαν στο 68΄, όταν ο Λι Τσουνγκ Γιονγκ με κεφαλιά πέτυχε την ισοφάριση. Δεν χρειάστηκαν ωστόσο παρά μόνον 12 λεπτά επιθετικού παιγνιδιού (αυτού, δηλαδή, που ξέρουν πολύ καλύτερα οι τεχνίτες Ουρουγουανοί) για να πάρει και πάλι... τ' όπλο του ο εξαιρετικός Σουάρες και με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ να διαμορφώσει το τελικό σκορ. 



ΣΚΟΡΕΡΣ
: 8', 80' Σουάρες - 68' Τσουνγκ Γιόν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38' Γιούγκ Γιου, 69' Ντούρι, 83' Γιονγκ Γιουνγκ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταβάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν (46' Βικτορίνο), Φουσίλε, Καβάνι, Α. Περέιρα (74' Λοντέιρο), Πέρες, Μ. Περέιρα, Ρίος, Σουάρες (84' Φερνάντες), Φορλάν.
Ν. ΚΟΡΕΑ (Χου Γιούνγκ Μο): Σουνγκ Ριόνγκ, Γιονγκ-Χιούνγκ, Γι Σουνγκ Παρκ, Τσου Γιούνγκ, Γιουνγκ Πιό, Γιάε Σουνγκ (60' Ντονγκ Γκοκ) , Γιούνγκ Σου, Σουνγκ Γιένγκ, Τσουνγκ Γιόνγκ (85' Κι Χουν), Ντούρι.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"