Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010: Ολλανδία - Σλοβακία 2-1

Η Ολλανδία επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της, κερδίζοντας 2-1 την Σλοβακία, χάρη στα γκολ των Ρόμπεν και Σνάιντερ. Ο Βίτεκ μείωσε με την λήξη του αγώνα για τους Σλοβάκους.
Η Σλοβακία μπήκε καλύτερα στο πρώτο 5λεπτο της αναμέτρησης, όμως όσο περνούσε η ώρα η Ολλανδία ανέβαζε ρυθμό. 
Είτε με τον Φαν Πέρσι, είτε με τον Κάουτ, είτε με τον Ρόμπεν προσπαθούσε να....
.... απειλήσει την εστία του Μούχα, κυρίως με σουτ έξω απο την περιοχή. Ένα απο αυτά μάλιστα, απο τον Ρόμπεν, κατέληξε στα δίχτυα του Σλοβάκου, με αποτέλεσμα οι “οράνιε” να πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

Η εξέλιξη αυτή επηρέασε αρκετά τους παίκτες του Βλάντιμιρ Βάις, που ενώ στην αρχή του αγώνα προσπαθήσουν να απειλήσουν την εστία του, στη συνέχεια ο ρυθμός τους έπεσε αισθητά. Χρειάστηκε μάλιστα να περάσουν 15 λεπτά, προκειμένου να μπορέσουν να φτάσουν ξανά μπροστά στην εστία του Στεκέλενμκπουργκ, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει με αξιώσεις, με αποτέλεσμα το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου να βρει την Ολλανδία μπροστά στο σκορ με 1-0.

Απο το ξεκίνημα της επανάληψης, η Σλοβακία παρουσιάστηκε αρκετά  βελτιωμένη επιθετικά, όχι όμως και αμυντικά. Οι ευκαιρίες μπροστά απο τις δύο εστίες, διαδέχονταν η μία την άλλη, χωρίς ωστόσο καμία ομάδα να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Οι παίκτες του Βάις αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα με τις εμπνεύσεις του Ρόμπεν, ενώ και οι “οράνιε” δεν πήγαιναν πίσω, καθώς πότε ο Βίτεκ και πότε ο Στοχ, είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν αλλά δεν τα κατάφερναν.

Έτσι, οι Ολλανδοί που ήταν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού επικίνδυνοι, διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Σνάιντερ. Η Σλοβακία το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βίτεκ σε 2-1.

Το κλειδί του αγώνα
Το γρήγορο γκολ του Αριέν Ρόμπεν, σε ένα χρονικό σημείο, που το παιχνίδι δεν είχε ξεφύγει απο τον έλεγχο της Σλοβακίας. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον ψυχολογικό τομέα των παικτών του Βάις.

MVP
Ο Αριέν Ρόμπεν. Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου όχι απλά πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του, αλλά αποτέλεσε μέχρι και το 71ο λεπτό που αντικαταστάθηκε διαρκή κίνδυνο για την εστία της Σλοβακίας.

Η απογοήτευση
Η επιθετική γραμμή της Σλοβακίας. Οι Βίτεκ και Γιέντρισεκ είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. 

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο
 Contra Logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"