Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ελληνική απόβαση ελπίδας και ελευθερίας στη Γάζα

Πρώτα το φορτηγό (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) και μετά το επιβατηγό (ΣΦΕΝΔΟΝΗ) αναχωρούν σήμερα για την ΓάζαΦορτωμένο με οικοδομικά υλικά που θα βοηθήσουν τους Παλαιστινίους να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους, σαλπάρισε σήμερα από την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου το ελληνικό «Καράβι για τη Γάζα».
Μαζί με ακόμη ένα επιβατηγό πλοίο θα αποτελέσει την ελληνική συμμετοχή στη διεθνή αποστολή «Free Gaza Movement», που έχει στόχο να.... .... προσεγγίσει από τη θαλάσσια οδό την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας και να προσφέρει στους κατοίκους της ανθρωπιστική βοήθεια και ηθική συμπαράσταση.
Συνολικά η διεθνής νηοπομπή της αποστολής συμπαράστασης προς τους αποκλεισμένους Παλαιστινίους, ο «Στόλος της Ελευθερίας», όπως ονομάζεται, αποτελείται από τρία φορτηγά και πέντε επιβατηγά πλοία.

Από αυτά, τα δύο είναι ελληνικά. Το φορτηγό «Ελεύθερη Μεσόγειος» φεύγοντας από το Κερατσίνι, μεταφέρει προκατασκευασμένα σπίτια και οικοδομικές πρώτες ύλες, ενώ την ίδια ώρα σαλπάριζε από τη μαρίνα της Ζέας το επιβατηγό πλοίο «Σφενδόνη», στο οποίο θα επιβαίνουν οι περισσότεροι από τους Ελληνες εθελοντές της πρωτοβουλίας «Ενα καράβι για τη Γάζα».
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποστολή που έχει γίνει μέχρι τώρα» μας πληροφορεί ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τάκης Πολίτης, ένας από τους Ελληνες που θα ταξιδέψουν στη Γάζα

«Στα οκτώ σκάφη επιβαίνουν περισσότεροι από επτακόσιοι άνθρωποι που προέρχονται από πενήντα χώρες. Μεταξύ των επιβαινόντων θα υπάρχουν είκοσι με είκοσι πέντε βουλευτές και ευρωβουλευτές, καθώς επίσης και μεγάλος αριθμός πανεπιστημιακών και εκπροσώπων ανθρωπιστικών οργανώσεων. Μεταφέρουμε περίπου 8.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία κυρίως εστιάζει στις ανάγκες για ανοικοδόμηση της Γάζας» αναφέρει ο κ. Πολίτης, που επισημαίνει ότι η εισαγωγή οικοδομικών υλικών, όπως το τσιμέντο, έχει απαγορευθεί στη Γάζα από την κυβέρνηση του Ισραήλ.
Εκτός από αυτά, το ελληνικό πλοίο θα μεταφέρει και πολλά αναπηρικά αμαξίδια.
Ανάμεσα στις επιμέρους οργανώσεις που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή είναι οι «Μηχανικοί της Γης». Τη μη κυβερνητική οργάνωση εκπροσωπεί ο πολιτικός μηχανικός Θάνος Πετρογιάννης, που θα εξηγήσει στους Παλαιστινίους «τον τρόπο να παράγουν οικοδομικό υλικό, πλίνθους αντί για τούβλα, με μηδαμινά έξοδα, χρησιμοποιώντας χώμα ως πρώτη ύλη και το φως του ήλιου σαν φούρνο».
Από την πλευρά του ο κ. Πολίτης υπογραμμίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν έχει καμία απολύτως αντισημιτική χροιά. Σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις του Ισραήλ ότι δεν θα επιτρέψει στον «Στόλο της Ελευθερίας» να προσεγγίσει τη Γάζα, ο κ. Πολίτης απαντά ότι «δεν πρόκειται να σταματήσουμε» και τονίζει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί δύο και τρεις φορές τι θα σημάνει για την παγκόσμια κοινή γνώμη τυχόν επιθετική στάση της απέναντι σε μια διεθνή ανθρωπιστική αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"