Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Οριστικο λουκέτο στη Μαραθόλλακα

ImageΗ πόλη της Καλαμάτας ζει από χθες το πρωί τη μετά- Μαραθόλακκα εποχή της, αφού η «Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο», υλοποιώντας την απόφαση των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, έβαλε οριστικό λουκέτο στη χωματερή.
Η αδυναμία, λοιπόν, της κεντρικής εξουσίας, αλλά και του Δήμου, να σχεδιάσει μια λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών, θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι τόνοι απορριμμάτων να.... .... «στολίζουν» τις επόμενες ημέρες τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Βέβαια, ως απάντηση στην κατάσταση αυτή μεθοδεύεται το τελευταίο διάστημα η λειτουργία του δεματοποιητή, αλλά ακόμα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ασφάλεια πότε αυτή η λύση θα είναι έτοιμη να διαδεχτεί τη Μαραθόλακκα.
Στο μεταξύ, από χθες νωρίς το πρωί οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την «Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο» είχαν πάρει θέση απέναντι από την είσοδο της Μαραθόλακκας και ετοιμάζονταν για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο, αλλά και για να υποδεχτούν όποιον πολίτη βρεθεί στην περιοχή, είτε για να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους είτε για να δει με τα μάτια του την κατάσταση που επικρατεί στο βουνό.
Σε δηλώσεις του χθες το μέλος της Ομάδας Δράσης Χρ. Ζερίτης τόνισε, μεταξύ άλλων:
«Από σήμερα ξεκίνησε ο τελικός αγώνας των κατοίκων των χωριών του Ταϋγέτου και των ενεργών πολιτών της Καλαμάτας για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής.
Μας θλίβει αφάνταστα το γεγονός ότι η Πολιτεία αφήνει τη φύση απροστάτευτη, αλλά και με τις πράξεις της αναγκάζει τους ανθρώπους που πιστεύουν στο δίκαιο και στην ηθική του περιβάλλοντος να βγουν αντάρτες. Και λέγοντας κάτι τέτοιο, εννοώ ότι αναγκαζόμαστε να κάνουμε κινήσεις και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες τέτοιες που ίσως μας φέρνουν σε αντίθεση με ανθρώπους της Καλαμάτας, φίλους και γείτονές μας.
Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της μάχιμης διεκδίκησης. Αν αφήσουμε τα πράγματα να πηγαίνουν με τους ρυθμούς που θέλουν οι καρεκλοκένταυροι της δημόσιας διοίκησης, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα. Γι’ αυτό, το μόνο που έχουμε να πούμε, είναι να δείξουν κατανόηση οι κάτοικοι της Καλαμάτας, αλλά και οι υπόλοιποι, γιατί αυτό που κάνουμε είναι για να πετύχουμε το καλό του βουνού και της Καλαμάτας».

Όσο για το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, κορυφώνεται σήμερα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, στις 10.00 το πρωί θα ξεκινήσουν από το βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας οι ποδηλάτες που θα πάρουν μέρος στην ποδηλατοδρομία - επίσκεψη στη χωματερή. Στους συμμετέχοντες θα προσφερθούν κεράσματα και τσάι Ταϋγέτου. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, οι Ποδηλάτες Καλαμάτας και οι Πάμε Ποδήλατο.
Το μεσημέρι θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους μεζέδες και κεράσματα. Το βράδυ, στις 9.00, θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τον Ταΰγετο από τον Ορειβατικό Σύλλογο. Αμέσως μετά θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Ναόμι Κλάιν με θέμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την περίπτωση της Αργεντινής.
ΘΑΡΡΟΣ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"