Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΡΑΚΟΥ ΣΕ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ

Πλήρη εφαρμογή της σύμβασης
Την απόλυτη αντίθεση της Μεσσηνίας στην κατασκευή λειψού αυτοκινητόδρομου στην Ολυμπία Οδό και την απόφαση για αγώνα  με όλες τις δυνάμεις για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο, σημειώνει ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος με επιστολή του στον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα
Ο κ. Δράκος ζητεί την πλήρη εφαρμογή της σύμβασης
παραχώρησης για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού και καλεί τον υπουργό να....
.... ορίσει άμεσα συνάντηση στο υπουργείο, παρουσία βουλευτών και φορέων του νομού.
Ενημερώνοντας για την προχθεσινή σύσκεψη στη Νομαρχία, ο νομάρχης επισημαίνει ότι «αποφασίστηκε δυναμική κινητοποίηση σε περίπτωση που θα ακυρωθούν οι προϋποθέσεις και οι όροι που υπάρχουν στην ήδη υπογεγραμμένη σύμβαση παραχώρησης στην ανάδοχο εταιρεία».
Στην επιστολή που απευθύνεται και στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, αφού παρατηρεί ότι η Ιονία Οδός διαδραματίζει βασικό ρόλο στην οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη ολόκληρης της Δυτικής Πελοποννήσου, εκτιμά ότι οι επιπτώσεις από τη μη εφαρμογή της σύμβασης παραχώρησης θα είναι πραγματικά τραγικές:
«1) Τίθεται θέμα ασφάλειας ενός τέτοιου δρόμου, ο οποίος θα δεχθεί υψηλό φόρτο κυκλοφορίας και για τους διερχόμενους και για τους κατοίκους, εφόσον θα υπάρχει αυτό το τυφλό στενό τμήμα (Πύργος – Καλό Νερό) στο ενδιάμεσο του αυτοκινητόδρομου. 
2) Θα χάσει όλα τα χαρακτηριστικά του ως διευρωπαϊκός άξονας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε αναπτυξιακό επίπεδο (ανάπτυξη τουρισμού, μεταφορών, διακίνηση προϊόντων κ.λπ.).
3) Θα δημιουργηθούν περιβαλλοντικά θέματα, αν δεν γίνει αυτό το τμήμα, αφού θα έχει επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, τη μόλυνση του περιβάλλοντος κ.λπ.
4) Η Οδός δεν θα έχει ενιαία τεχνικά χαρακτηριστικά, εφόσον θα ξεκινά ως εξάιχνος από Κόρινθο - Πάτρα - Πύργο - Αλφειό, πλάτους 26,5 μ., θα φτάνει στο τμήμα Αρχαία Ολυμπία - Καλό Νερό χωρίς παρεμβάσεις, ενώ στο τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα θα είναι τετράιχνος μήκους 17 μ.».
Σημειώνει ότι «υπό αυτές τις συνθήκες, μόνο το βόρειο τμήμα της Ηλείας (από Πάτρα - Πύργο) θα έχει τις απαιτούμενες προδιαγραφές αυτοκινητοδρόμου, ενώ το νότιο τμήμα του νομού θα επιφορτισθεί με τα προβλήματα που θα προκύπτουν καθημερινά».
Και ρωτάει «γιατί α είναι εξάιχνος ο δρόμος Πάτρα – Πύργος και θα κοστίσει αυτά τα τεράστια ποσά, όταν κατά την άποψη αυτών που προτείνουν τη λύση της μη επέμβασης στο τμήμα Πύργος - Καλό Νερό, η κίνηση σε αυτό το
τμήμα θα είναι μικρή».
Εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"