Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Η μεγαλύτερη "βουτιά" της 20ετίας στις τράπεζες και στο Χ.Α!

Κατέβασαν ρολά οι αγοραστές και δεν είναι λίγοι οι παρατηρητές της Αγοράς που τονίζουν το “εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε” (!)

Αυτό σε συνδυασμό με την δυναμική επανεμφάνιση των πωλητών έδωσε εικόνα καταστροφής στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 17 μηνών (η αμέσως προηγούμενα μεγαλύτερη στην συνεδρίαση της 6/11/2008) και τον Τραπεζικό δείκτη (-10,3%) να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες της τελευταίας εικοσαετίας και πλέον, καθώς.... .... η αμέσως μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στις 6/11/1989 όταν ο Τραπεζικός δείκτης είχε κλείσει στις 314,23 μονάδες με απώλειες 10,68% (σκεφτείτε βάθος στην τότε Αγορά).
 Σημειώνεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη, 29/4, καταγράφηκε η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων 20 ετών για τις τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται κατά 13,08%, και για την Εθνική, με άνοδο 17,65%.


Επίσης και παρά την συντριβή των αποτιμήσεων που έχει προηγηθεί, 47 τίτλοι έκλεισαν με απώλειες μεγαλύτερες του 8%.
Στον 20αρη που “απασχόλησε” το 92% του τζίρου, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Coca-Cola, Αγροτική, Εθνική και πολύ κοντά σε αυτό οι Intralot, MPB, Βιοχάλκο, ενώ η Coca-Cola ξαναπέρασε στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. αφήνοντας την Εθνική στην δεύτερη θέση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"