Για την ίδια, όπως και για.... .... τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής της κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η διάσωση της Ελλάδας και η συνεπακόλουθη αποκατάσταση της νομισματικής σταθερότητας στην ευρωζώνη δεν μπορεί παρά να είναι μονόδρομος.
Όμως, αυτό που επίσης ήταν ιδιαίτερα σαφές από τα λεγόμενα της Γερμανίδας καγκελαρίου, χθες, ήταν ότι δεν μας πιστεύει.
Δεν έχει απολύτως καμία εμπιστοσύνη σε όσα της λέμε σχετικά με τις προθέσεις μας ή τις δυνατότητές μας να μειώσουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα και ο μόνος τρόπος για να πειστεί είναι να της δώσουν διαβεβαιώσεις περί αυτού τρίτα πρόσωπα.
Πρόσωπα στα οποία μπορεί να τρέφει εμπιστοσύνη, όπως οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, με τους οποίους «διαπραγματεύεται» η Αθήνα τις προβλέψεις του νέου τριετούς Προγράμματος Σταθερότητας, καθώς το υφιστάμενο προφανώς «απεβίωσε», μετά την προσφυγή μας στον μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ - Ε.Ε.
Το είπε άλλωστε και η ίδια, χθες. Μόλις τελειώσετε τις διαπραγματεύσεις και αφού παρουσιάσετε ένα βιώσιμο πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος, τότε θα εγκρίνουμε ό,τι είναι να εγκρίνουμε…
Γιατί θα έπρεπε όμως να περιμένουμε ότι θα πιστέψει η κ. Μέρκελ;
Πότε κατά το παρελθόν η Ελλάδα φάνηκε συνεπής έναντι των δεσμεύσεων που ανέλαβε στο πλαίσιο της ευρωζώνης; Πότε φάνηκε συνεπής έναντι των δεσμεύσεων που έλαβε συνυπογράφοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας;
Πότε έπαψε να αμφισβητείται η ακρίβεια των στατιστικών της στοιχείων;
Συνολικά, δεν αναθεωρήθηκαν τέσσερις φορές τα στοιχεία του ελλείμματος για το 2009;
Ελληνικές κυβερνήσεις και μάλιστα από αμφότερα τα κόμματα «εξουσίας» δεν ήσαν αυτές που πήγαν δύο φορές στην Κομισιόν και είπαν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση τους έλεγε ψέματα και ότι τα στοιχεία που τους έδινε ήταν ανακριβή;
Αυτούς τους Έλληνες έμαθε η κ. Μέρκελ και αυτούς δεν εμπιστεύεται.
Θα πείτε, ίσως, ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της εξυγίανσης του τόπου και ότι μέσω αυτής αλλά και των μέτρων που αναγκαστικά θα εφαρμόσει θα αποκατασταθεί και η πληγείσα αξιοπιστία της χώρας.
Ίσως.
Ίσως όμως και όχι.
Αν πάρουμε, λόγου χάριν, τα όσα είπε χθες η υπουργός Υγείας κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου προς τους εκπροσώπους της «τρόικας» ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν που την επισκέφθηκαν, σχετικά με τη μείωση των δαπανών κατά 10% στον τομέα ευθύνης της, θα αντιληφθούμε καλύτερα τους λόγους για τους οποίους δεν πείθει η κυβέρνηση των Αθηνών.
Ερωτήθη, λοιπόν, η υπουργός από πού θα γίνει η εξοικονόμηση των χρημάτων και φέρεται να απάντησε ότι, αν και δεν θα υπάρξει μείωση προσωπικού, το όφελος θα έλθει από το κτύπημα στην παραοικονομία και από τα μέτρα που έχουν ήδη εξαγγελθεί και αναμένεται να αποδώσουν το 2011.
Σύμφωνοι, θα είπαν αυτοί, διερωτώμενοι ωστόσο σχετικά με τους λόγους που απέτρεπαν κτύπημα» στην παραοικονομία… έως τώρα τόσο την παρούσα κυβέρνηση όσο και τις προηγούμενες από αυτό το περιβόητο «
Όταν ρώτησαν δε οι άνθρωποι την κ. υπουργό σχετικά με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της Υγείας, τους απάντησε ότι θα υπάρξουν μέτρα και εκεί, εντείνοντας πιθανότατα τις όποιες απορίες τους σχετικά με την έως τώρα αδράνεια της κυβέρνησης και στο ζήτημα αυτό…
Τα παραδείγματα είναι πολλά, φίλτατοι. Το συμπέρασμα όμως μόνον ένα.
Δεν μας πιστεύουν και όσο τους αντιμετωπίζουμε ως «κουτόφραγκους» θα συνεχίζουν να μη μας πιστεύουν…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"