Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Η φτώχεια αυξάνει τα συσσίτια....στη Καλαμάτα!

Προβληματισμός επικρατεί στο Δήμο Καλαμάτας αλλά και στη Μητρόπολη Μεσσηνίας για τις επιπτώσεις της κρίσης στην τοπική κοινωνία και, κυρίως, για τους εκατοντάδες ανέργους που παλεύουν καθημερινά για μια θέση στον ήλιο.
Για την Μεσσηνία προκύπτει, ότι ένας στους τρεις Μεσσήνιους αδυνατεί να ικανοποιήσει τις βασικές του ανάγκες, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας. 
Ο νομός μας κατατάσσεται στους 6 πιο φτωχούς της Χώρας όπως είχαμε πει σε προηγούμενη ανάρτησή μας στις 5 Μαρτίου του 2010 (ΕΔΩ)
.
 Η φτώχεια, η ανεργία, η αγωνία και η ανασφάλεια των πολιτών για το αύριο αποτελούν συστατικά ενός… κοκτέιλ, που ημέρα με την ημέρα μοιάζει όλο και πιο ώριμο για να εκραγεί.
Για το λόγο αυτό, έχει ξεκινήσει ένας γύρος συναντήσεων των δύο πλευρών. 

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος συναντήθηκε με την υπεύθυνη κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Καλαμάτας Μ. Οικονομάκου, ώστε να οργανωθεί η προσφορά συσσιτίου σε καθημερινή βάση σε άτομα που χρήζουν βοηθείας. Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται και το κατάλληλο κτήριο για να στεγαστεί η μονάδα υποστήριξης και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.
Όπως σημείωσε χθες σε δηλώσεις της για το θέμα η κυρία Μ. Οικονομάκου, «η κατάσταση στην Καλαμάτα γίνεται όλο και χειρότερη, αφού αποτελεί καθημερινό πια φαινόμενο να βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν σε κάδους απορριμμάτων, προκειμένου να βρουν κάτι να φάνε. Βέβαια, η πλειοψηφία τους είναι οικονομικοί μετανάστες, αλλά ας μην κλείνουμε τα μάτια, μεταξύ αυτών είναι και αρκετοί Έλληνες. Συμπληρώνοντας την παραπάνω εικόνα να αναφέρω μόνο ότι το Δημοτικό Παντοπωλείο ξεκίνησε να παρέχει τα βασικά αγαθά σε 150 ανθρώπους και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αυτοί έφτασαν τους 350, ενώ υπάρχουν δεκάδες επιπλέον αιτήσεις για να ικανοποιηθούν. Στο πλαίσιο αυτό βλέπουμε και την οργάνωση παροχής συσσιτίου με τη συνεργασία της Μητρόπολης Μεσσηνίας»
πληροφορίες: ΘΑΡΡΟΣ news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"