Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ιδανικό προσάναμμα για την Πρωτομαγιά

Μαζική συγκέντρωση της περασμένης δεκαετίας για απόκρουση αντεργατικών και αντιασφαλιστικών σχεδίων Εν μέσω των δραματικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και μπροστά σε ένα τούνελ με αμφίβολη κατάληξη αλλά σίγουρα πολλές θυσίες, οι εργαζόμενοι γιορτάζουν αύριο την Εργατική Πρωτομαγιά.
Με εμφανή την κρίση παντού και με την κοινωνία σε περιδίνηση, και οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη μοίρα. Έτσι, αναμένεται να γίνουν παντού διπλές συγκεντρώσεις, μία των συνδικάτων και μία του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ). Στην Αθήνα.... .... η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζομένους στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Αθήνα που έχει οριστεί για τις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Παράλληλα θα γίνει συναυλία με τον Λάκη Χαλκιά και τα «Κίτρινα Ποδήλατα».
* Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
«Η τρόικα εκβιάζει, η κυβέρνηση υποχωρεί»
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
* Να μην τολμήσουν να πειράξουν και τον ιδιωτικό τομέα, είναι το μήνυμα που θα στείλουν οι εργαζόμενοι στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, επισήμανε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νίκος Γιαννόπουλος, και προϊδέασε για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις. Η «τρόικα» εκβιάζει, η κυβέρνηση υποχωρεί και παίρνει αντεργατικά μέτρα, είπε και κατήγγειλε ότι αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα «μαύρης εργασίας» και πρόσφατος έλεγχος σε περίπου 1.000 επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έδειξε ότι 660 άτομα απασχολούνται σε συνθήκες «μαύρης εργασίας».
Ο συνδυασμός του ΔΝΤ και της Ε.Ε. συνιστούν βάρβαρη επίθεση όχι μόνο εναντίον των εργαζομένων αλλά εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, Γιώργος Δελκόπουλος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του ΕΚΘ.
Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ οργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση αύριο στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Αριστοτέλους. Την Πρωτομαγιά η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς αστικά λεωφορεία, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και θα κινηθούν λίγα μόνο λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.
* Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 αύριο το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου, οργανώνει το ΠΑΜΕ και ο εκπρόσωπός του, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, δήλωσε ότι έχει κηρυχθεί ολοκληρωτικός πόλεμος εναντίον της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και στο επιτελείο αυτού του πολέμου είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"