Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Συνετρίβη το προεδρικό αεροσκάφος της Πολωνίας

Πιθανόν νεκρός ο Πολωνός πρόεδρος
Λεχ Κατσίνσκι
Το προεδρικό αεροσκάφος της Πολωνίας, στο οποίο επέβαιναν 132 άνθρωποι ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της χώρας, Λεχ Κατσίνσκι, συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του, στο αεροδρόμιο του Σμόλενσκ, στη δυτική Ρωσία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Πολωνός πρόεδρος, αλλά και η σύζυγός του είναι νεκροί.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες από την καταστροφή», τόνισε ο ... ...κυβερνήτης της ρωσικής επαρχίας, Σεργκέι Αντούφιεφ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το τηλεοπτικό δίκτυο Vesti-24.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροσκάφος επέβαινε 85μελής αντιπροσωπεία και το πλήρωμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο 60χρονος Πολωνός πρόεδρος μετέβαινε στην περιοχή αυτή, για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την επέτειο της σφαγής Πολωνών πολιτών από τις σοβιετικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Το πολωνικό προεδρικό αεροσκάφος, ένα Τουπόλεφ 154, έπεσε πάνω σε δέντρα, συνετρίβη και έπιασε φωτιά, όπως δήλωσε στην πολωνική τηλεόραση εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από τη συντριβή στη δυτική Ρωσία δεν υπάρχουν επιζώντες, επιβεβαίωσε και ο κυβερνήτης της ρωσικής επαρχίας.

«Στο αεροσκάφος επέβαιναν ο πρόεδρος, η σύζυγός του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντρέι Κρέμερ», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος. Από το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας ανακοινώθηκε πως και ο πρόεδρος της ΚΤΠ επέβαινε στο αεροσκάφος.

Πολωνός αξιωματούχος στο Σμόλενσκ δήλωσε νωρίτερα πως στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη. Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενημερώθηκε αμέσως για το δυστύχημα και ζήτησε από τον υπουργό Εκτάκτων Αναγκών να σπεύσει το σημείο της καταστροφής.

r o u m e l. 07

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"