Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Πιθανόν την Κυριακή τα όρια των νέων δήμων

“Τρέχει“ η υπόθεση του “Καλλικράτη“, και όπως όλα δείχνουν το σχέδιο με τα όρια των νέων δήμων θα παρουσιαστεί πανηγυρικά σε ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 20 Απριλίου, χωρίς να αποκλείεται αυτό να γίνει την Κυριακή 18 του μήνα
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας ο υπουργός Εσωτερικών Γιάν. Ραγκούσης πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά Περιφέρεια.
Με χθεσινές αποφάσεις.... .... των διοικητικών τους συμβουλίων τόσο η ΕΝΑΕ όσο και η ΚΕΔΚΕ θέτουν όρους και προϋποθέσεις για την υλοποίηση του “Καλλικράτη“. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνάντηση των νομαρχών από όλη τη χώρα με αντικείμενο το σχέδιο. Στο τέλος Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ και στις 3 Μαΐου το αντίστοιχο της ΚΕΔΚΕ
Η πλειοψηφία της ηγεσίας των οργανώσεων της αυτοδιοίκησης, κλίνοντας προς το “ναι“, προσπαθεί να κερδίσει κάτι περισσότερο από τον “Καλλικράτη“ και να μην έρθει σε ρήξη με τη ΝΔ που δείχνει να παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις. 
Ειδικότερα, σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της ΕΝΑΕ ο πρόεδρός της και νομάρχης Μεσσηνίας Δημ. Δράκος σημείωσε τα εξής στην Καλαματιανη εφημεριδα:
“Το μη οριστικοποιημένο προσχέδιο, όπως μας έχει δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, έχει πολλές γενικότητες και ασάφειες στα κρίσιμα ζητήματα που έχουμε θέσει με ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων μας: στους πόρους, τις αρμοδιότητες, τον δημοκρατικό προγραμματισμό, την πολιτική λειτουργία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά θα διορθωθούν. Αν δεν διορθωθούν, όχι μόνο δεν θα στηρίξουμε το σχέδιο, αλλά και θα το πολεμήσουμε εμείς, που από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τη διοικητική μεταρρύθμιση και πιστέψαμε στην αναγκαιότητά της“.
Να δημοσιοποιηθούν τα όρια των νέων δήμων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ζητά με χθεσινή απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, και αυτό το θέτει ως έναν από τους 3 όρους για να συμφωνήσει με τον “Καλλικράτη“. Ο δεύτερος όρος είναι η τήρηση των δεσμεύσεων οι οποίες έχουν αναληφθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάν. Ραγκούση, σύμφωνα με τις οποίες θα τηρηθούν ενιαία κριτήρια για τη χάραξη των ορίων στους νέους δήμους και δεν θα διαμορφωθούν δήμοι-”τέρατα“.
Η ΚΕΔΚΕ ζητά ακόμη να προχωρήσει άμεσα η κοστολόγηση των μεταφερόμενων στους νέους δήμους αρμοδιοτήτων. Οπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Νικ. Κακλαμάνης, υπάρχει αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, περνούν αλλαγές οι οποίες δεν ζητήθηκαν από κανέναν, ενώ πρέπει να καταργηθεί το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους δημάρχους. Σε κάθε περίπτωση η ΚΕΔΚΕ θα τοποθετηθεί πάνω στο σχέδιο μετά την ανακοίνωση του κ. Ραγκούση για το χωροταξικό.

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"