Συνέπειες στην οικονομία της Αλβανίας διαβλέπει ότι θα προκαλέσουν τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας, ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, αλλά δεν θεωρεί ότι θα αποτελέσουν ανασχετικό παράγοντα για την ένταξη χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αντίθεση με τις σχετικές εκτιμήσεις αναλυτών.
"Όσον αφορά την ένταξη των χωρών μας στην ΕΕ, πιστεύω ότι η κατάσταση αυτή δεν δημιουργεί προβλήματα".
Μεγάλη μερίδα διπλωματών και αναλυτών υποστηρίζουν, σύμφωνα με το Ρόιτερ, ότι........ η ένταξη στην Ε.Ε. χωρών όπως η Αλβανία, η Σερβία και η Βοσνία από το 2014 δεν είναι ρεαλιστική, ενώ κάποιοι θεωρούν ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας ενδέχεται να κλιμακώσουν τον ήδη υπάρχον σκεπτικισμό αναφορικά με την ένταξη των αναδυόμενων χωρών των Βαλκανίων.
Διαφορετική είναι η εκτίμηση του Μέτα, ο οποίος κάνει λόγο για "βραχυπρόθεσμη κρίσιμη κατάσταση" που δεν επηρεάζει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα την αξιοπιστία ολόκληρης της περιοχής.
"Πολύ σύντομα, αφού η Ελλάδα διαχειριστεί την κατάσταση αυτή, πιστεύω ότι η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα μας βοηθήσουν", πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
bravo file exeis polli kalo site
ΑπάντησηΔιαγραφήetsi 8a mrorw na ma8enw ta nea ths polis mou kai genikotera